EL CONGRÉS DE FIBRES DE DORNBIRN COMENÇA A PREPARAR LA SEVA PROPERA EDICIÓ

En la seva 57a edició, del 12 al 14 de setembre de 2018, el congrés de fibres de Dornbirn comptarà amb més de cent conferències d’experts de l’àmbit de la investigació acadèmica i de la indústria.

Com a generador d’idees i xarxes, el Dornbirn-GFC és una data marcada en els calendaris d’aproximadament 700 participants de 30 nacions a tot el món.

En els últims anys, el congrés de Dornbirn s’ha convertit en una “marca global”. S’ha promogut la seva internacionalització, i es contemplaran les fibres naturals, però es mantindran les arrels europees. Un canvi en la marca donarà suport aquests esforços; el Dornbirn Man-Made Fibers Congress passa a dir-Dornbirn Global Fibers Congress (Dornbirn-GFC).

El caràcter de “marca global” es reflecteix en el creixent nombre de participants i l’origen internacional. En la passada edició es van registrar participants de 70 noves empreses. En total, més de 700 participants de 30 nacions van visitar Dornbirn (80% d’Europa, 15% d’Àsia, 5% d’Amèrica). En 2018, delegacions d’Àsia i EUA ja han confirmat la seva participació.

Les més de 100 ponències que es presentaran en la pròxima edició, estaran relacionades amb els següents temes: innovacions en fibres, transport i mobilitat, reciclatge-economia circular, gestió de la generació i emmagatzematge d’energia i tecnologies de modificació superficial i fabricació additiva.

A causa del gran interès de la indústria i el comerç i el fort suport de la Comissió Europea, l'”Economia Circular” és de nou un tema clau del congrés. Amb aquest tema, s’ha organitzat una taula rodona en què participarà la ISWA – International Solid and Waste Association, que compta amb aproximadament 4.000 membres a tot el món, i en la qual es discutiran nous enfocaments amb els actors rellevants de la cadena de valor tèxtil.

El congrés compta, com en les seves edicions precedents, amb diversos espònsors, entre ells els fundadors del mateix: la productora de fibres Lenzing, l’associació europea de fibres CIRFS i l’associació alemanya de fibres IVC i destaca, especialment, el suport de la regió de Voralberg i de la ciutat de Dornbirn.

A més, es mantenen les col·laboracions amb Messe Frankfurt i la fira SALTEX (tèxtils intel·ligents i materials d’elevades prestacions, que tindrà lloc els dies 12-13 de setembre).

La AEI Tèxtils, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, forma part del comitè del congrés, des de l’any 2009.

Les inscripcions al congrés poden realitzar-se en: www.dornbirn-mfc.com. S’aplicarà quota reduïda per a les inscripcions realitzades fins al 31 de maig.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *