REUNIÓ DEL PROJECTE MIDWOR-LIFE

MIDWOR-LIFE és un projecte cofinançat pel programa LIFE + de la Comissió Europea que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, la salut i la seguretat dels actuals Dwor (productes químics repel·lents de líquids) que s’utilitzen en la indústria tèxtil i les seves futures alternatives, analitzant el seu impacte mediambiental i les seves funcionalitats.

El passat 28 de febrer va tenir lloc la reunió de consorci del projecte MIDWOR-LIFE a les instal·lacions de CETIM a la Corunya, que va comptar amb la participació de tots els socis. Addicionalment, també va participar en la reunió el consell assessor extern del projecte com a part de l’estratègia d’obtenir retroalimentació crítica per enfocar les següents etapes del projecte. Els membres que van assistir van ser el Sr. Mauro Scalia, responsable de Negocis Sostenibles a EURATEX, el Sr. Germán García, responsable de sostenibilitat a Inditex i el Dr. Giorgio Rovero, professor a la universitat Politecnico di Torino.

La reunió va començar amb les presentacions dels avenços i resultats de les diferents accions dutes a terme durant els darrers 6 mesos. Cada soci va presentar també la planificació per als propers mesos, seguida d’un debat obert entre tots els membres del consorci i els membres del consell assessor extern per avaluar i proposar les línies estratègiques i operatives per als propers mesos.

Els avenços més significatius de l’últim semestre van ser els resultats de les primeres demostracions industrials d’aplicació dels Dwor realitzades en 4 empreses: TF2000 (Itàlia), Inotex (República Txeca), Hidrocolor (Espanya) i E.CIMA (Espanya). En les properes setmanes es realitzaran les dues demostracions restants que tindran lloc a Biella Manifatture Tessili (Itàlia) ia Nanomembrane (República Txeca).

Les dades obtingudes en les proves industrials serviran per alimentar diverses accions del projecte per poder avaluar la viabilitat tècnica dels productes Dwór alternatius, avaluar l’impacte a l’exposició mitjançant l’anàlisi de riscos i, finalment, l’impacte mediambiental i sobre la salut a través de l’anàlisi de cicle de vida. A més, els resultats obtinguts combinats s’usaran per fer recomanacions legislatives i en la definició del full de ruta per als propers anys. Un cop es tinguin les dades industrials, aquests es publicaran a la pàgina web del projecte i s’organitzaran diversos workshops a Espanya, Itàlia i la República Txeca.

La presència dels observadors externs va aportar a l’equip del projecte una visió crítica molt rellevant sobre el treball fet fins ara que va a ajudar a direccionar millor el projecte en les pròximes etapes emfatitzant les necessitats específiques de la indústria tèxtil que fa servir aquest tipus de productes.

 

MIDWOR-LIFE està cofinançat pel programa LIFE + de la Comissió Europea, dins de la línia Environment Policy and Governance, amb Grant Agreement nombre LIFE14 ENV / ES / 000.670.

El coordinador d’MIDWOR-LIFE és l’AEI TÈXTILS, el clúster català de tèxtils tècnics, que treballa conjuntament amb altres dos clústers europeus (POINTEX d’Itàlia i CLUTEX de la República Txeca) que formen part del consorci, amb l’objectiu de, aprofitant les sinergies entre ells, contribuir a l’augment de la competitivitat dels seus membres, majoritàriament pimes del sector de tèxtils tècnics. Completen el consorci dos membres de l’AEI TÈXTILS: LEITAT (membre de Tecnio) i l’IQAC – Institut de Química Avançada de Catalunya (del CSIC) i el centre gallec CETIM.

MIDWOR-LIFE és un exemple de cooperació internacional entre clústers per millorar la competitivitat de les pimes del sector de tèxtils tècnics

Més informació: www.midwor-life.eu

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *