S.A. HILADOS EGARFIL ÉS UNA DE LES 9 EMPRESES CATALANES SELECCIONADES PEL PROGRAMA EUROPEU SME INSTRUMENT

La Comissió Europea, mitjançant el programa SME Instrument, pretén ajudar a les petites i mitjanes empreses europees a desenvolupar i fer arribar al mercat nous productes o serveis.

L’empresa de filatura S.A. HILADOS EGARFIL, en línia amb la seva estratègia d’innovació de productes, va presentar el seu projecte a la primera convocatòria d’aquest programa de l’any 2018, en la qual va competir amb 2.008 propostes d’altres empreses europees de diversos sectors.

El projecte de S.A. HILADOS EGARFIL ha estat un dels 257 projectes seleccionats per a rebre 50.000 € de finançament per a elaborar un pla de negoci. El pla de negoci a desenvolupar per part de S.A. HILADOS EGARFIL té com a objectiu el llançament al mercat d’un nou fil que permetrà diversificar l’activitat de l’empresa cap nous nínxols de mercat de tèxtils tècnics.

S.A. HILADOS EGARFIL ha comptat en aquesta primera fase amb el suport de l’AEI TÈXTILS, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, del qual forma part. L’AEI TÈXTILS, com a organització coneixedora del sector de tèxtils tècnics i experta en processos de reorientació estratègica en aquest àmbit, seguirà col·laborant amb l’empresa en el desenvolupament del pla de negoci, que tindrà una durada de 6 mesos.

Com a resultat d’aquest projecte S.A. HILADOS EGARFIL disposarà de les eines necessàries per a plantejar la implementació del projecte, incloent les activitats de recerca i desenvolupament, industrialització, prototipatge, disseny, etc. per a la posterior introducció del producte al mercat.

Aquesta fita suposa un reconeixement a la capacitat d’innovació del sector i de com el clúster és una eina que contribueix a reforçar la competitivitat de les empreses que en formen part.

El grup EGARFIL es va fundar l’any 1963 i s’ha dedicat a la fabricació de fils mitjançant el procés de filatura d’estam en fibra llarga.

El grup té una llarga trajectòria en innovació fruit de l’experiència combinada de les noves generacions de l’equip humà, altament preparat per assolir nous objectius d’una manera eficient.

Els productes de S.A. HILADOS EGARFIL inclouen molts tipus de filats amb materials naturals, artificials i sintètics de composició pura o barreges (llana, acrílic, cotó, lli, viscosa, poliamida, polièster, etc.).

La infraestructura del grup està formada per 5 plantes: una amb oficina comercial i dos magatzems a la planta principal, una planta de filatura, una planta de tintura i dues empreses auxiliars d’acabats. A més, també forma part del grup una empresa comercial de fibres tècniques. Totes les filials tenen una gran capacitat de producció i els mitjans per mantenir un exigent nivell de qualitat.

El grup té una àmplia experiència en comerç internacional que avala l’esperit exportador que queda patent per la presència de S.A. HILADOS EGARFIL en els mercats europeus i globals.

El segment del mercat de la moda ha estat tradicionalment un dels pilars principals de l’activitat de S.A. HILADOS EGARFIL, però actualment subministra fils per a una gran diversitat d’usos finals: protecció personal, automoció, tapisseria, etc.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *