ACTE-Tecnocampus-Keiretsu Fòrum fomenta la cooperació entre els actors vinculats al tèxtil

Aquesta acció s’emmarca dins el projecte ACTE “Cooperació, Innovació i Creativitat”, liderat per l’Ajuntament de Manresa, i realitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, Promoció Econòmica de Sabadell, SL, Foment de Terrassa, SA, Tecnocampus Mataró-Maresme i la Diputació de Barcelona.

Els objectius principals del projectes són la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i els actors vinculats al sector tèxtil i augmentar les possibilitats d’ocupació de joves creadors i aturats amb perfil mig-alt  del sector textil. El projectes està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Dels 27 projectes presentats de diferents sectors, se’n van seleccionar 6, que van ser presentats davant una audiència de prop de 30 inversors. Tres d’aquests projectes eren del sector tèxtil i 3 del sector TIC.

Els projectes presentats van ser els següents:

Do it Original: es tracta d’una plataforma online de roba de dona personalitzable de dona. Basant-se en el paradigma del moviment “Do it Yourself” (DIY), els usuaris poden escollir entre diferents models i escollir-ne el tipus de tela i l’estampat.

Mar&Nua: és una marca de moda de dona d’alt contingut en últimes tendències en talles grans (a partir de la 44).

Tuset&Riera: la seva proposta són els complements de moda (bolsos, bisuteria, etc) d’alta gamma, incorporant elements d’innovació tecnològica que mai s’havien utilitzat en moda: bolsos perfumats, luminescents, etc.

Conductr: és una aplicació per iPad que actua com a controlador del software d’àudio més utilitzat en el món de la música (Ableton Live). Fins ara, els controladors han estat sempre de hardware, fet que n’augmentava exponencialment el cost.

Minijobs online: és la primera plataforma social especialitzada en minijobs i geolocalitzada, que ja té un any de funcionament.

SLID: el projecte planteja una aplicació per smartphone per intercanviar targes de visita de forma presencial, per tal d’agilitzar el procés de gestió dels contactes i facilitar el networking.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.