Arrenca el projecte “Nou producte plàstic fabricat amb residu de la indústria tèxtil”

El mes de gener va començar el projecte Nou producte plàstic fabricat amb residu de la indústria tèxtil que té com a objectiu introduir al mercat productes de plàstic fabricats amb gransa de polipropilè recuperada procedent de residus de la indústria tèxtil.

El projecte el duen a terme les empreses LIASA i NGPLASTICS, membres de l’AEI Tèxtils i del Clúster del Packaging, respectivament. Ambdós clústers col·laboraran en el projecte, que està cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya.

El 23 de gener, les dues empreses i els clústers es varen reunir a la seu de LIASA, a la Selva del Camp, per a concretar el pla de treball del projecte, que tindrà una durada d’un any.

Les principals activitats que es duran a terme són:

  • SELECCIÓ: Separació, selecció del residu (fil de polipropilè)
  • TRANSFORMACIÓ: Convertir el residu en recurs
  • FABRICACIÓ: Injecció de noves peces plàstiques amb el residu transformat
  • COMERCIALITZACIÓ: Introducció a mercat del nou producte
  • DIFUSIÓ: Disseminació dels resultats

Aquest projecte ha sorgit com a resultat d’un projecte previ, el PACTEX, impulsat pels mateixos clústers i també cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya, que tenia com a objectiu establir sinèrgies entre les empreses d’ambdós clústers i fomentar entre elles l’ús eficaç dels recursos materials, mitjançant la reducció en origen dels residus industrials, la reutilització de productes, la millora de la reciclabilitat i la valorització de residus.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.