Barcelona es prepara per esdevenir capital mundial de la moda nupcial

La Barcelona Bridal Week escalfa motors. Del 8 al 13 de maig, els 30.000 m2 del pavelló 8 del recinte Gran Via de Fira Barcelona acolliran la 22ª edició de la Passarel·la Gaudí Núvies i el Saló Internacional NoviaEspaña, dos esdeveniments que es posicionen un any més com a referents internacionals del sector de la moda nupcial, cerimònia i complements.

Dissenyadors com Hannibal Laguna, Carlo Pignatelli, Nicole Sposa, Paula del Vas o Joana Montez & Patricia de Melo presentaran les seves col·leccions i les últimes tendències en vestits nupcials i de festa a la Passarel·la Gaudí Núvies del 8 a l’11 de maig. NoviaEspaña en prendrà el relleu, amb més de 200 marques nacionals i internacionals confirmades a l’àrea expositiva.

Segons dades del Centro de Información Textil y de la Confección, la facturació del sector de la moda nupcial, cerimònia i complements a Espanya se situa al voltant dels 1.300 milions d’euros, mentre que el negoci de l’equipament nupcial mou 5.000 milions d’euros l’any

A més, és el segon país exportador només per darrera de la Xina i és un referent entre dissenyadors, fabricants i consumidors de països com Rússia, les antigues repúbliques soviètiques, Polònia, els Països Àrabs o Amèrica Llatina. Actualment, 10 de cada 100 núvies de tot el món escullen un disseny d’una empresa espanyola.

Així mateix, Catalunya és el principal motor exportador del sector a l’Estat, amb el 45,5% de la producció total de vestits nupcials, i concentra la meitat de les 700 empreses registrades, que donen feina a 13.700 persones.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.