Bones perspectives per al tèxtil català

En el marc de la Fira BSTIM, l’Ajuntament d’Igualada, a través del projecte “ACTE: TEIXINT IDEES I XARXES” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, va organitzar una conferència de l’economista Lutz Walter, un dels experts més prestigiosos d’Europa pel que fa al sector tèxtil-confecció. Així, sota el títol “Tendències globals que impulsen la transformació de la indústria tèxtil-confecció europea”, Walter va repassar els punts clau del sector en els propers anys.

La conferència, que es va fer a l’Asil del Sant Crist d’Igualada, va acollir més d’un centenar d’assistents, entre els que hi destaquen representants d’empreses punteres del sector a Catalunya com Sita Murt, Bershka, System Action, Naulover o Jocavi, entre d’altres.

Walter va repassar les grans transformacions que viurà el sector de la moda en els propers anys i va posar èmfasi a aspectes com la sostenibilitat, la digitalització, la personalització del producte i la tecnologia. En concret, Walter va marcar com a punt clau, els canvis que provocarà en el sector del retail l’augment de la venta per internet.

En aquest sentit, Walter va dibuixar un escenari poc optimista pel que fa a les botigues minoristes ja que els serà molt complicat poder competir amb el comerç on-line.

On sí que Walter va mostrar-se optimista, va ser amb el futur del sector tèxtil català, al qual va augurar un creixement en els propers anys.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.