Comunicant el futur de les fibres químiques

En la sessió plenària, que va tenir lloc el primer dia del congrés, el director general del CIRFS (European Man-Made Fibres Association) va il·lustrar els reptes de la indústria europea de fibres químiques i les seves possibilitats i oportunitats en la competència amb els fabricants internacionals

El més destacat d’aquesta sessió va ser la presentació de Sarah Volk del Zukunftsinstitut GmbH de Kelheim (Alemanya) amb el títol Mobilitat 2050 – Tendències i escenaris. En el context de les ciutats en creixement, l’increment del tràfic i els danys resultants sobre el medi ambient, es planteja la qüestió de com ha de dissenyar-se la mobilitat en el futur.

També va destacar la presentació de la Prof. Müller del Hochschule Niederrhein (Alemanya) sobre els efectes de la producció sostenible de tèxtils i peces sobre el comportament de compra dels consumidors.

La sessió plenària va finalitzar amb una presentació de pòsters, en la que sis estudiants varen exposar extractes dels seus treballs.

Un dels temes tractats en les més de 100 ponències presentades al congrés va ser la innovació en fibres. En aquesta línia, l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, representada per la seva clúster manager, la Dra. Ariadna Detrell, va moderar una de les sessions dedicada a aquest aspecte i va presentar una ponència titulada Solutions of Balanç Between Protection and Comfort in Fire-fighters Clothing, en la que es varen exposar els resultats finals obtinguts en el projecte de R+D Sos Tèxtil, dut a terme per un consorci de 7 empreses membres de l’Agrupació.

El Dr. Roshan Paul, investigador del Centre Tecnològic Leitat, va presentar la ponència Biomaterials from Natural and Renewable Sources, en la que es varen exposar nous biopolímers com el PLA obtinguts a partir de recursos renovables com són el blat de moro o la patata.

La propera edició del congrés, que se celebra anualment a la ciutat austríaca de Dornbirn, tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de setembre de 2013 i comptarà de nou amb l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils en el seu comitè.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.