Coneixes l’actualitat i oportunitats del sector de la protecció personal amb materials tèxtils?

El mercat de la protecció personal, a partir de la publicació de les directives europees a principis dels anys 90, ha experimentat un creixement important, tant en la roba per protecció laboral com en la d’uniformitat/protecció.

Respecte als productes, el mercat també ha començat a polaritzar-se cap a aplicacions de més altes prestacions i preus més elevats vs. baixos costos, productes de baixes prestacions per aplicacions de riscos reduïts, amb un corresponent encongiment del mercat intermedi. 

Amb l’objectiu de donar resposta a quina és la situació actual del sector, quines actualitzacions s’han produït en l’àmbit normatiu i etiquetatge CE de les peces destinades a la protecció personal, i quines són les possibilitats de protecció a diversos riscos industrials amb materials tèxtils, s’ha organitzat la darrera jornada del cicle “La innovació al dia”.

La jornada també servirà com a plataforma de difusió dels resultats finals del projecte de recerca Sos Tèxtil, cofinançat per ACC1Ó i el fons europeu FEDER i dut a terme per un consorci de set empreses membres de l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils que han cooperat durant més de dos anys, juntament amb tres centres de recerca, per a la investigació i desenvolupament de materials, estructures i acabats tèxtils i disseny de peces de roba per a solucions globals de protecció personal del foc.

La jornada s’estructurarà en quatre ponències:

· Estat de l’art de la normativa EN d’equips de protecció personal, a càrrec de Josep Maria Pallarès, director de la Divisió de Certificació del Centre Tecnològic Leitat

· El sector d’equips de protecció personal, de la mà de Manel Domene, periodista, redactor de la revista Gaceta de la Protección Laboral.

· Resultats del projecte Sos Tèxtil, a càrrec de Paco Griso, director general de Sasatex Española, S.L.

· Solucions tèxtils per a la protecció de riscos a la indústria, amb Joan Ginestà, director general de Marina Tèxtil, S.L.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.