El sector dels tèxtils tècnics, eix estratègic de l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils

L’Agrupació, que aglutina els diferents actors d’aquest clúster, ha focalitzat, des dels darrers mesos, els seus objectius i activitats en el sector dels tèxtils d’ús tècnic, tant per l’activitat dels seus membres com per les oportunitats de negoci que genera aquest nínxol de mercat.

Va obrir el Workshop el President de l’Agrupació, Martí Colomer i a continuació, en Sergi Artigas, Director d’Estratègia en Innovació del Centre Tecnològic Leitat, que va oferir una xerrada sobre la importància de la cultura organitzativa de la innovació i, especialment, de la necessitat d’assumir una cultura basada en la innovació oberta.

Seguidament, la Clúster Manager de l’Agrupació, Ariadna Detrell, va exposar les activitats i objectius de l’Agrupació de l’any 2012, entre les que destaquen la posada en marxa d’una intranet per als associats, que ja està en funcionament, amb informació relativa exclusivament al sector de tèxtils d’ús tècnic: estudis, informes tecnològics, mapes de patents i fitxes tècniques, bibliografia i informació d’esdeveniments.

Una altra de les activitats ja iniciades, de les quals ja n’hem parlat en aquest portal, són el cicle de conferències “La Innovació al dia”, un cicle format per cinc jornades temàtiques. El 7 de maig es va celebrar la primera, titulada “Innovació en gestió: Eines de baix cost per a la gestió de la innovació”. 

L’Agrupació també té previst, durant aquest any, la generació i presentació de diverses propostes de projectes de R+D en cooperació entre els seus membres i l’ampliació de les activitats de Benchmarking amb clústers europeus anàlegs.

Aquest primera part del Workshop va finalitzar amb la intervenció de Paco Griso, Director General de l’empresa Sasatex Española, S.L., que forma part de l’Agrupació des dels seus inicis. Griso va exposar la seva experiència com a soci i els avantatges que li ha suposat, destacant la seva participació com a líder al projecte de R+D Sos Tèxtil, generat per l’Agrupació i en el qual ha col·laborat amb un consorci de sis empreses més del sector.

La segona part del Workshop va comptar amb la presència de Josep Mª Viedma, llicenciat en economia i reconegut expert internacional en l’àmbit de la gestió del coneixement i del capital intel·lectual, que va impartir una conferència sobre els fonaments per a la creació de riquesa en una economia del coneixement, analitzant el cas d’Espanya i apuntant algunes idees per a sortir de la crisi i convertir l’economia espanyola en una economia més competitiva, innovadora i intensiva en coneixement.

El Workshop va finalitzar amb la celebració de trobades individuals entre les empreses assistents.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.