Fundació Ascamm va organitzar la jornada de transferència tecnològica “El teixit: l’ànima dels composites” que va tractar sobre els teixits tècnics i la “confecció” de composites com a eixos potencials de desenvolupament econòmic del sector.

"/>

El tèxtil: de sector madur a emergent

Una cinquantena de persones vinculades al món de la recerca tèxtil van assistir al seminari Ascamm, posant a disposició dels tècnics de la indústria els resultats obtinguts en les investigacions desenvolupades per trobar noves i millors aplicacions del tèxtil en l’elaboració de diferents tipus de materials compostos.

Gràcies a aquests nous materials, el teixit tècnic no només vesteix esportistes d’elit, també recobreix avions, trens, elements biomèdics i una infinitat de productes industrials que requereixen perdre pes sense perdre resistència i afegint prestacions mai abans vistes: memòria de forma, termocromisme, hidrofòbia…

El tèxtil del segle XXI recorda molt poc al que va veure néixer la indústria del XIX. I no obstant això, el concepte i la pulsió innovadora amb què va néixer són els mateixos amb què reneix avui, quan tot apunta que Catalunya sigui de nou una potència industrial tèxtil.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.