El tèxtil sostenible, protagonista de la jornada Sostenibilitat i Economia Circular

Més de setanta professionals i representants de companyies del sector tèxtil moda, tant català com espanyol, van participar en la jornada Sostenibilitat i Economia Circular en el Sector Tèxtil-Moda que es va celebrar al Museu de la Pell de la capital de l’Anoia el passat 21 de febrer.

La jornada volia ser un espai de reflexió en el que els assistents poguessin detectar noves oportunitats empresarials per poder millorar la competitivitat de les empreses del tèxtil i confecció.

Així, el president de Lead To Change, Xavier Marcet, va fer una conferència inaugural centrada en els nous models de negoci sostenibles. En aquest mateix sentit, el director general de Punto Blanco, Josep Ignasi Reixach va fer una xerrada sobre com es pot fomentar el consum responsable.

Durant el dia, també es va presentar el projecte Upcycling The Ocean, que vol netejar de plàstics la Mediterrània per convertir-los en fil per fer teixits i productes de moda.

També es va parlar sobre la reindustrialització tèxtil a Catalunya i Portugal, i experts dels principals centres tecnològics catalans van exposar les noves tecnologies que poden ajudar a la sostenibilitat del sector.

Finalment, la companyia GrinTint va presentar el seu treball en Tints naturals i sostenibles elaborats amb processos socialment responsables, en un projecte conjunt amb la Fundació Emys i Astres.

La trobada va ser organitzada pels consistoris de Manresa, Igualada, Sabadell i l’Associació de tècnics de la indústria tèxtil (ATIT), i subvencionada pel SOC en el marc de projectes innovadors i experimentals, amb el suport del Centre Tecnològic FITEX, FIRA BSTIM, el Clúster Català de la Moda, AEI, ACTE, FAGEPI i Associació de Moda Sostenible de Barcelona

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.