EU-TEXTILE2030, el clúster europeu de materials tèxtils avançats, es reuneix a Lille

Els dies 4 i 5 d’octubre el consorci de projecte EU-TEXTILE2030 es va reunir a Lille.

La reunió es va celebrar a la seu del soci francès UP-TEX, ubicat a les instal·lacions del CETI – Centre Européenne des Tèxtils Innovantes, en Tourcoing. El CETI és un centre d’investigació aplicada i innovació per al disseny, experimentació i prototipatge de materials i productes tèxtils.

Tots els socis del projecte van participar en la reunió, ATEVAL (coordinador), AEI TÈXTILS, CLUTEX, POINTEX, UP-TEX, TECHTERA i SACHSENTEXTIL EV. En aquesta reunió també va assistir un dels membres del Comitè Assessor Extern del projecte: SteveKay, director del clúster de materials tèxtils avançats NWTEXNET, de la regió anglesa North West.

Durant el primer matí de reunió, representants dels principals centres de R + D del sector de la regió Hauts-de-France, el CETI, IFTH – Institute Français du Textile et de l’Habillement i ENSAIT – École Nationale Supérieure des Arts et Industries Tèxtils, presentar les seves principals línies de treball en el camp dels materials tèxtils avançats. El matí va finalitzar amb una visita a l’CETI.

A la tarda, els socis del projecte van realitzar una sessió de treball sobre internacionalització, amb l’objectiu de definir els principals reptes del consorci i elaborar propostes de millora per al desenvolupament de les futures activitats previstes.

Durant el segon dia de reunió, es van presentar els resultats de les activitats dutes a terme i es van discutir les activitats previstes per als propers mesos, especialment:

  • AEI TÈXTILS, com a coordinador, va resumir la missió que es va dur a terme a Colòmbia, del 23 al 27 de juliol, i en la qual es va comptar amb el suport del Clúster Tèxtil de Portugal per la seva organització.
  • TECHTERA, com a coordinador, va explicar la missió a Sud-àfrica, prevista per als dies 19 a 23 de novembre de 2018. Aquesta missió compta amb el suport de Messe Frankfurt, organitzador de la fira ATF a Cape Town (20 a 22 de novembre), en la qual EU-TEXTILE2030 serà present.
  • CS-POINTEX presentar dues activitats de matchmaking que es duran a terme durant dos dels principals esdeveniments internacionals del sector, TECHTEXTIL (Frankfurt, Mayo’19) i la ITMA (Barcelona, ??Junio’19), amb l’objectiu de propiciar el networking entre empreses.

El projecte EU-TEXTILE2030 finalitzarà al 2019. Durant el seu període d’execució s’han previst les següents activitats de les que poden beneficiar-se els membres dels clústers participants:

  • Missions empresarials a Colòmbia, Sud-àfrica, Israel (1er trimestre’19) i Japó / Taiwan (octubre al 2019).
  • Estudis de mercat i webinars informatius sobre cada país / àrea.
  • Participació conjunta a 3 fires internacionals a Colòmbia (Colombiamoda’18), Sud-àfrica (ATF’19) i Taiwan (TITAS’19) sota el paraigua del clúster europeu EU-TEXTILE2030.
  • Creació d’una associació europea que representa el clúster europeu de materials tèxtils avançats EU-TEXTILE203 amb seu a Brussel·les, juntament amb el desenvolupament de la seva estratègia a curt i mig termini.

El projecte està cofinançat pel programa COSME – Clústers go International de la Comissió Europea.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.