Incorporació de microcàpsules de canvi de fase sobre tèxtils

El confort tèrmic és l’efecte principal d’aquesta línia de recerca dirigida a l’obtenció de tèxtils termorregulables. Destaca, a més, l’aplicabilitat d’aquests teixits intel·ligents a altres sectors.

Quins són els objectius d’aquesta línia de recerca?
Obtenir tèxtils termorregulables és l’objectiu. Aquests tèxtils incorporen materials de canvi de fase PCM per assolir l’increment del confort tèrmic. Aquests tèxtils termorregulables són tèxtils intel·ligents i reaccionen en funció de la temperatura del mitjà extern que els envolta. El mateix concepte es pot aplicar a altres sectors, com són la construcció, la logística i l’automoció.

Quines millores s’han obtingut?
Tenen un gran potencial en diferents sectors, aprofiten els canvis d’estat que ocorren en els materials i es poden emprar en l’emmagatzematge tèrmic de l’energia mitjançant el recobriment de la substància.

Poden actuar esmorteint els canvis de temperatura, absorbint calor corporal en materials en contacte amb el cos i emmagatzemant calor tèrmica de l’ambient.

La temperatura de canvi d’estat i la calor de fusió són crítiques per a seleccionar la microcàpsula adequada. S’està treballant en el desenvolupament de processos de microencapsulació de materials de fase mitjançant un mètode d’obtenció de microcàpsules termoreguladores tècnicament més senzill i econòmic que els existents.

Qui està treballant en aquesta línia de recerca?
ASINTEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.