La indústria tèxtil redirigeix a Espanya, Portugal i el Marroc un 15% de la producció realitzada a la Xina

La indústria espanyola de la confecció ha recuperat al voltant d’un 15% de la producció deslocalitzada a la Xina per desenvolupar-la a Espanya o en altres països més propers, com ara Portugal o el Marroc, segons va anunciar el president de la Federació Espanyola de la Confecció (Fedecon), Ángel Asensio.

Els problemes de finançament de les empreses per poder fabricar a l’estranger, l’encariment de la mà d’obra a la Xina i les fluctuacions del valor de les divises són alguns dels motius que expliquen aquest retorn de la producció al nostre país.

Asensio considera el moment actual clau per reindustrializar el sector tèxtil espanyol que, pel seu caràcter manufacturer, “pot crear molts llocs de treball”, i a més de reactivar el consum. Per facilitar aquest retorn i dinamitzar l’economia, el sector exigeix al Govern que impulsi el finançament de les empreses.

Segons el balanç de 2011 efectuat pel Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció (Cityc), durant l’any passat es va produir un “frenada important” en el procés de recuperació que el sector havia iniciat a mitjan 2010 a causa de la debilitat de la demanda de productes tèxtils i de vestuari.

En aquest context, les exportacions s’han consolidat com una sòlida alternativa en les estratègies comercials de les empreses i s’estima que es tancarà l’any amb un creixement del 15% en valor, fins als 9.800 milions d’euros.

Els mercats que més van créixer van ser els asiàtics i els americans, tot i que la Unió Europea segueix concentrant dos terços del total de les vendes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.