L’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils participa a Techtextil Frankfurt 2013 amb un estand i una confèrència

Des de d’avui i fins al proper 13 de juny la ciutat alemanya de Frankfurt acull la fira internacional Techtextil 2013, l’esdeveniment més important a nivell mundial en l’àmbit dels tèxtils tècnics.

Entre els més de 1.3000 expositors previstos en aquesta edició hi participarà l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils (AEI Tèxtils), que disposarà d’un estand de 32m2 (4.1 B02) compartit amb socis com C.P. Aluart, Centre Tecnològic Leitat, Marina Tèxtil, i Technical Fiber Tecstar.

Així mateix, set empreses més associades a l’AEI Tèxtils hi seran amb el seu propi estand: Cintas y Pasamanería (estand 3.1 E17), E. Cima (3.1 A57), La Industrial Algodonera (3.1 E17), Manufactures Industrials de Tortellà (3.0 F39), Polisilk (4.1 B23); Selvafil (4.1 A46) i Tejidos Indesmallables Geisa (3.1 F71).

L’AEI Tèxtils també participarà al simposi Avantex, que es celebra paral·lelament a la fira. La clúster manager de l’organització, Ariadna Detrell, presentarà la ponència “Design of textile materials for extreme protection“, el dimecres 12 de juny a les 10.25h.
Per altra banda, i en el marc del projecte Textile2020 (que compta amb l’AEI Tèxtils com a partner), el dimecres 12 de juny de 16 a 18h es celebrarà la conferència “How to improve SMEs competitiveness through clusters“.

Creix la participació d’empreses espanyoles a Techtextil

Un total de 44 empreses espanyoles -39 tèxtils i 5 de maquinària- estaran representades a la fira Techtextil. La participació d’un 72% de les companyies ha estat organitzada, un cop més, per Texfor (Confederació de la Indústria Tèxtil espanyola), ha comptat amb el suport de l’ICEX, i estaran unificades sota la marca “Technical Textiles from Spain”.

El sector del tèxtil tècnic espanyol està format per 225 empreses que facturen 1.650 milions d’euros, un 16% del total del sector tèxtil, principalment gràcies a les exportacions, que suposen un 12%. La majoria es concentren a Catalunya i Valencia, i els principals consumidors de teixits tèxtils són el sector de l’automoció, els geotèxtils, la sanitat i l’esport.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.