Les exportacions de moda i complements creixen un 11% el primer trimestre del 2012

La situació actual de crisi econòmica ha portat al sector tèxtil – moda a la recerca de nous mercats i estratègies empresarials. Una d’elles ha estat, sens dubte, la internacionalització a través de noves franquícies, el comerç electrònic i els acords comercials amb socis i distribuïdors locals. 

Si el 2011 les vendes a l’exterior van superar els 13.537.000 d’euros, la facturació durant el primer trimestre de l’any no s’ha quedat enrere i s’ha incrementat en un 11,8% en comparació amb el mateix període de l’exercici anterior. 

Així, entre gener i març d’aquest any, les exportacions espanyoles de moda i complements han facturat 3.875.000 d’euros, dels quals 1.862.000 provenen directament del sector de la confecció (un 11,6% més que en el mateix període de l’exercici anterior). 

Per continents, Europa és el principal destinatari de les exportacions espanyoles, en el qual s’ha facturat durant el primer trimestre 2.874 milions d’euros. Molt per darrere el segueix Àsia, amb 448 milions, i Amèrica, amb vendes que ronden els 300 milions, mentre que Àfrica s’ha obert amb èxit a la moda espanyola, registrant compres de més de 239 milions d’euros. 

Segons dades aportades pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, les exportacions tèxtils han despuntat durant el primer trimestre sobre el ritme de creixement del conjunt de les vendes de mercaderies espanyoles a l’exterior i, empreses com Inditex, MangoCortefiel, encapçalen la llista de firmes amb més projecció internacional

Les xifres també són molt positives per a la indústria del calçat, que durant el primer trimestre de l’any ha registrat un increment de les exportacions al voltant del 5,4%, fins a facturar 631 milions d’euros. Per al sector, la internacionalització s’ha convertit en un dels pilars bàsics de l’estratègia de creixement de les principals marques que durant el passat exercici van facturar fora de l’Estat 2.008 milions de euros.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.