Les novetats de Techtextil, en una jornada a la seu de Leitat

El passat 17 de juliol més de 40 empreses van assistir a una nova edició de “Vist i no vist a Techtextil’13” a la seu del Centre Tecnològic Leitat a Terrassa. Durant les dues hores de la jornada es va fer un repàs a les principals novetats presentades a la fira Techtextil de Frankfurt.

Els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada, organitzada per l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, el Centre d’Innovació Tecnològica CTF, Leitat, el Gremi de Fabricants de Sabadell i Texfor, van ser Sergi Artigas, director d’Estratègia en Innovació de Leitat, i Andrés Borao, secretari General de Texfor.

Posteriorment va intervenir Vicenç Camps (Technitiger), que va presentar les novetats en fibres i fils. En aquest sentit, va ressaltar l’aparició de nous productes de Corea i la Xina, i l’àmplia oferta de fibres d’alta tenacitat (polièster, poliamida, polietilè, viscosa) i de fibres FR modacríliques, de viscosa, polièster o poliamida.

En segon lloc, Anna Ribé i Moisès Morón (Leitat) van exposar les innovacions en teixits i teles no teixides i en acabats tèxtils, respectivament.

Finalment Ariadna Detrell, de l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, va tancar la jornada amb les conclusions. A nivell general la darrera edició de Techtextil es va orientar cap a “tot sobre i per al sector tèxtil”, amb visitants de perfil tècnic i comercial de tota la cadena de valor del sector tèxtil. En aquest sentit, va destacar la presència de confeccionistes i l’absència de visitants prescriptors o compradors.

A banda de les fibres i fils, els sectors on els visitants i expositors van trobar més oferta van ser tots els relacionats amb la indumentària: la protecció personal, l’esport i el lleure, vestit i llenceria hospitalària. També van ser-hi molt presents els teixits laminats amb membranes o els recoberts amb resines o platisols, tant per a indumentària com arquitectura tèxtil.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.