Materials cròmics

Són aquells que davant un estímul extern irradien color, apaguen el color o el canvien de manera reversible. Es classifiquen en diversos tipus segons el tipus d’estímul que aconsegueix el canvi de color.

Què és?
Són teixits que canvien de color per l’acció de la llum (fotocromàtics), de la calor (termocròmatics), del corrent elèctric (electrocròmics), de la pressió (piezocròmics) i dels líquids.

Qui està treballant en aquesta tecnologia?
CETEMMSA, LEITAT

Com actua?
L’aplicació de l’estímul dóna lloc al canvi de color: llum, calor, electricitat, pressió i determinats líquids. L’efecte Joule opera en el cas dels materials electrocròmics, mentre que en el cas dels termocromàtics trobem dos sistemes d’èxit: el cristall líquid i el canvi molecular.

Per a què serveix?
Tenen múltiples aplicacions per a la llar, l’oci i indumentàries de tot tipus (militars, per exemple). També són útils en sectors com la salut i l’esport.

Quins avantatges suposa?
Permet realitzar comprovacions i/o senyalitzacions de temperatura de forma visual o proporcionar calor de forma controlada, depenent de la tipologia de material cròmic emprat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.