NEIX EL PROJECTE EUROPEU NATIVE. Aliança europea per promoure el talent de joves dissenyadors al negoci de la moda

Els impulsors de “Native” són el Clúster Català de la Moda (Modacc), l’Ajuntament de Borås a Suècia, l’Ajuntament de Prato a Itàlia i l’Akademia Sztuk Pięknych de Polònia, tots membres de la xarxa tèxtil europea ACTE.

Finançat pel programa “Europa Creativa” de la Unió Europea, deu joves dissenyadors europeus seleccionats en un concurs s’integraran en Pimes del sector de la moda per fer residències creatives i produint la seva pròpia col·lecció.

Promoure deu joves promeses del disseny al sector de la moda: aquest és l’objectiu principal de Native, un ambiciós projecte europeu conjunt de Catalunya, Suècia, Itàlia i Polònia. Els dissenyadors que formen part del projecte, seleccionats a través del concurs europeu de moda Rebelpin, podran obtenir una residència creativa y a més exhibiran les seves creacions en diferents escenaris i aparadors europeus. Mentre durin les residències creatives, els joves dissenyadors treballaran conjuntament amb les empreses tèxtils per desenvolupar productes innovadors, i les col·leccions resultants seran exposades al final del projecte en cinc ciutats europees diferents.

El projecte Native (New Creative Trails) està liderat per l’Ajuntament suec de Borås i compta amb la participació del Clúster Català de la Moda (Modacc), l’Ajuntament de Prato a Itàlia i
l’Acadèmia de Belles Arts Sztuk Pięknych de Polònia, tots membres de la xarxa tèxtil europea ACTE (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees), que agrupa una trentena d’institucions i municipis europeus amb forts lligams amb la indústria de la moda. El projecte Native està cofinançat pel programa “Creative Europe” de la Unió Europea.

Native neix amb el doble objectiu de desenvolupar les habilitats de dissenyadors relacionats amb les indústries del disseny i, alhora, facilitar la integració del coneixement creatiu a les Pimes del sector de la moda, fet que permet un intercanvi de talent i experiència a nivell europeu. Un dels objectius és l’enriquiment intercultural, no només pels dissenyadors sinó també per a les empreses, així com promoure la moda com a veritable valor cultural.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.