Sabadell aposta per les noves empreses amb jove talent

Una nova generació de joves empreses del tèxtil estan tornant a situar Sabadell en la primera línia del sector

Després que als anys 80 del segle passat la deslocalització de la producció industrial al sector del tèxtil acabés de forma gairebé completa amb un sector que va ser motor econòmic de la ciutat durant bona part del segle XX, una nova fornada de noves empreses amb base tecnològica estan transformant el sector i, nascudes i instal·lades a Sabadell i la seva àrea d’influència, estan reconnectant la ciutat amb el seu passat industrial.

Poems

És una marca de roba per a dona caracteritzada per uns models bàsics atemporals de línies fluides i teixits naturals de qualitat. Les seves col·leccions es produeixen en tallers locals de confiança i gran experiència a Barcelona. Totes les peces, les quals passen per estrictes controls de qualitat, garanteixen una llarga durabilitat i una gran comoditat i estan pensades per al confort del dia a dia. Incorporen els valors de la moda ètica i la proximitat.

Reblaze

És una firma que posa en valor el blazer, una peça amb caràcter, color i llum dissenyada per encaixar amb la dona d’avui. Les fundadores són la Clàudia i la Clara, amigues de tota la vida, amb camins professionals molt diferents: la Clàudia prové del món de l’empresa i la Clara és arquitecta. La producció local (compten amb teixidores de Sabadell i Terrassa) és un dels seus valors principals i aposten per apropar-se a la seva clientela a través de diferents propostes com els pop ups (botigues temporals en locals comercials buits dels centres de les ciutats), els córners (espais cedits per botigues de roba durant uns dies) i els markets i fires. El blazer que dissenyen de moment s’ofereix amb 3 patrons diferents (un entallat, un regular i un tipus esmòquing) i tenen l’objectiu de crear diferents patrons que encaixin amb totes les dones.

Trendimensional

Trendimensional ofereix rèpliques en 3D de peces de roba físiques, els digital twins. Per facilitar-ne la integració als diversos processos de les empreses, ofereixen una gamma de serveis integrals per acompanyar-ne la implementació. Ajuden els seus clients a propulsar el potencial dels digital twins més enllà del disseny i del prototipat, per exemple, integrant-los en imatges/vídeos de campanya, en AR filtres i experiències de realitat virtual , tant com en la creació d’NFTs o skins per al metavers. Mar Guixà i Adrià Doy en són els impulsors i per al 2023 aspiren a consolidar, potenciar i ampliar els seus serveis per esdevenir en un jugador clau en la digitalització i la transformació del sector.

Companion Denim

Dedicada al disseny, a la producció i a la comercialització de peces de vestir de productes texans d’excel·lent qualitat en teixit denim, s’estableix a Sabadell el 2013. Està especialitzada en la fabricació de pantalons denim exclusius a mida. Va ser fundada per un sol emprenedor i actualment compta amb un equip de 5 persones. Companion gaudeix de molt bona imatge en el sector denim d´alta qualitat i, tot i la recessió degut a la pandèmia, troben una bona resposta per part del consumidor internacional, principalment als Estats Units, Europa i Àsia. Els seus propers reptes són consolidar l’exportació dels seus productes fets a Catalunya als principals països compradors i també promocionar la marca a nivell a Catalunya i Espanya.

Quant a aquestes dues darreres empreses, tant Trendimensional com Companion Denim són empreses sorgides en l’òrbita de l’Escola Superior de Disseny (ESDi).

Cooperatèxtil, plataforma de serveis per a la producció tèxtil

Sabadell, juntament amb els Ajuntaments de Mataró, Terrassa, Manresa, Igualada i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, forma part de Cooperatèxtil, la plataforma que connecta oferta i demanda de producció tèxtil i que és de gran ajuda a l’hora de trobar proveïdors.

Més informació a www.cooperatextil.com.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.