TEXFOR I ESCI-UPF signen un conveni de col·laboració per impulsar la formació en el sector tèxtil

  • La patronal reafirma la seva aposta per l’àmbit formatiu del sector tèxtil

  • L’acord pretén obtenir la màxima col·laboració entre empresa i universitat en el terreny formatiu i de la investigació

Sabadell (Barcelona), 5 d’octubre de 2017. La Confederació de la Indústria Tèxtil – TEXFOR, ha signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb ESCI-UPF, centre universitari de la Universitat Pompeu Fabra, per donar un nou impuls a la formació de professionals amb vocació internacional en el sector tèxtil, reafirmant així la seva aposta en l’àmbit formatiu. L’acord entre ambdues parts pretén aconseguir la màxima col·laboració entre empresa i universitat, on la patronal TEXFOR es compromet a oferir la pròpia organització i a les seves empreses associades com a lloc de pràctiques professionals als estudiants d’ESCI-UPF. En la mateixa línia, TEXFOR proposarà treballs de fi de grau perquè puguin desenvolupar els estudiants del Grau en Negocis i Màrqueting Internacional en empreses del sector, sota la signatura d’un acord de confidencialitat i una compensació econòmica al tutor de l’empresa.

El conveni signat també segella el mutu compromís perquè els associats de TEXFOR puguin participar en la plataforma INNOEDCI o bé matricular-se a qualsevol Màster de la universitat a través d’un descompte. Així mateix, ESCI i TEXFOR han acordat el desenvolupament de cursos de format breu “Programes de desenvolupament directiu”, quan es detectin necessitats formatives entre els associats de TEXFOR.

Per altra banda, el conveni també predisposa a ESCI-UPF i TEXFOR a estudiar vincles de col·laboració en termes d’investigació en el sector tèxtil i afins.

Sobre ESCI-UPF

ESCI-UPF va ser creada en 1993 després d’una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra amb la finalitat de formar professionals amb especialització en negocis internacionals. Aquest ambiciós projecte va comptar amb el suport immediat d’institucions com la Cambra de Comerç, el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i diverses empreses amb important activitat internacional. En l’actualitat, ESCI-UPC ofereix el Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals, el Grau en Bioinformàtica, diversos màsters de clara visió internacional i acull grups d’investigació en matèria d’Economia i Empresa Internacional, Gestió del Cicle de Vida (amb la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic) i en RSC gràcies a la Càtedra MANGO de RSC.

Sobre TEXFOR

La Confederació de la Indústria Tèxtil-TEXFOR és la patronal de la indústria tèxtil espanyola. És una organització creada en novembre de 2010 fruit de la fusió de l’AITPA (Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner), la FTS (Federació Tèxtil Sedera), la FITEXLAN (Federació de la Indústria Tèxtil Llanera), i la FNAETT (Federació Nacional d’Abocadors, Estampadors i Tintorers Tèxtils), reunint en el seu si a totes les empreses industrials tèxtils del país. La indústria tèxtil de capçalera – productora de filats, teixits, complements i estampats per a les empreses de confecció-, està formada per 3.562 empreses, que donen feina a 44.799 persones, amb una xifra de negocis de 5.654 milions d’euros i unes explotacions de 3.891 milions.

 

VEURE NP OFICIAL: 20171005_NDP_TEXFOR y ESCI-UPF

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.