Vestir-se d’or pur

«Volíem alguna cosa que tingués les característiques i la llibertat d’un fil, que cada un dels filaments es veiés i es sentís com un fibra veritable i que lluís com or de veritat». Aquestes són les paraules de Martin Amberg, científic de l’Institut d’Investigació en Materials de Suïssa.

Per aconseguir una fibra tèxtil d’or, han hagut de desenvolupar un reactor de plasma en miniatura; un dispositiu que ‘bombardeja’ una peça d’or amb ions d’argó que empenyen els àtoms fora de la superfície del metall. A continuació, aquests àtoms s’impregnen en una fibra de polièster. El resultat final és un teixit suau al tacte però que conserva totes les propietats físiques i químiques de l’or.

L’objectiu d’aquest desenvolupament és que aviat es converteixi en matèria primera en col·leccions de grans dissenyadors, tot i que ara per ara la capacitat de producció està limitada a només 600 peces per any. Cadascuna d’aquestes peces s’elabora amb prop de 8 grams d’or de 24 quirats i té un cost de més de 8 mil dòlars.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.