Arrenca a Igualada el curs sobre programació i disseny tèxtil en màquines tricotoses per persones a l’atur

Recentment ha començat a Igualada el Curs d’Especialització en Tècniques de Programació i Disseny de Moda en Màquines Tricotoses, impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’Agrupació Tèxtil FAGEPI i l’Igualada Fashion Lab, en el marc del pla de treball ACTE: Apostem per enfortir el sector tèxtil.

El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Jorci Marcé, ha visitat la desena de participants que han començat les classes per desitjar-los que l’experiència sigui profitosa, destacant també el fet que la indústria tèxtil té una important demanda de personal qualificat i que, per tant, és un àmbit professional de futur.

Aquesta formació s’allargarà fins al 18 de maig i es desenvolupa a les instal·lacions de l’Igualada Fashion Lab i l’Ignova Tecnoespai. Consta de 130 hores de formació tècnica, centrada en les màquines Shima Seiki, i 80 hores de formació transversal. A més, s’ofereix la possibilitat de dur a terme pràctiques en empreses del sector tèxtil local.

El curs, totalment gratuït, té l’objectiu de millorar les competències de persones a l’atur i, al mateix temps, facilitar la creació de nous perfils professionals que puguin cobrir les necessitats de les empreses tèxtils de la comarca.

El programa ACTE a Catalunya

L’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Sabadell formen part de l’Associació de les Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i duen a terme, des de fa 13 anys, accions d’impuls del sector tèxtil-moda a Catalunya, centrades en la innovació en l’ocupació i en la innovació en el teixit productiu.

Les seves iniciatives compten amb el suport de diferents institucions públiques i organitzacions empresarials. Aquest projecte està subvencionat pel servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, a més de comptar amb el suport del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.