projecte Betitex treballa en la recerca de materials tèxtils amb efecte repel·lent i insecticida. Recentment s’han presentat a València els primers resultats en el Work Package 1: Study and selection of the materials.

"/>

Betitex impulsa la recerca de teixits repel·lents i insecticides

Betitex està liderat per l’Institut Industrial (Gremi Tèxtil de Terrassa) i desenvolupat per nou partners que, al llarg de tres anys, treballaran per obtenir teixits capaços de protegir davant xinxes i paparres. Les principals àrees d’aplicació dels productes a obtenir són els equips de protecció individual i els tèxtils per a la llar.

El Work Package 1 va tenir per objecte estudiar les diferents substàncies biocides capaces de proporcionar un efecte repel·lent o insecticida davant diferents espècies d’artròpodes i apropiats per aplicar en substrats tèxtils. En aquest context, s’han seleccionat quatre matèries tèxtils que es podrien utilitzar a aquest efecte.

Els resultats de Betitex contribuiran a promoure productes més sostenibles mitjançant l’ús de materials tèxtils naturals, biodegradables o reciclables, en combinació amb biocides autoritzats i tecnologies tèxtils ecofriendly.

Betitex té un total de vuit Work Packages s’executaran durant 36 mesos i està cofinançat amb fons del 7è Programa Marc de la Unió Europea (FP7/2007-2013). Hi participen, a més del Gremi Tèxtil de Terrassa, Ateval, Clutex, Texclubtec, Inotex, Leitat, Tecnalia, i les empreses Gem’innov, La Industrial Algodonera, Nilka i Silk&Progress.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.