Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil Fagepi ja està donant fruits.

"/>

La campanya de promoció del tèxtil atrau mig milió d’euros a l’Anoia en sis mesos

Durant la segona meitat de 2013 s’han rebut 48 demandes de fabricació a Igualada, que s’han concretat en la confecció de més 76.000 peces fabricades en diversos tallers tèxtils igualadins i una facturació de 560.000 euros.

Així ho demostra un estudi impulsat per Fagepi, que ha fet un seguiment de les demandes rebudes a partir de diverses accions de comunicació, com l’elaboració i difusió del dossier de l’inversor el maig de 2013, la nova pàgina web www.textilanoia.cat i la projecció del programa 30 minuts de TV3 “Teixint el futur”, dedicat al sector tèxtil igualadí.

Les gairebé cinquanta peticions que s’han rebut provenen tant d’empreses que buscaven proveïdors per fer mostres i fabricacions, com d’emprenedors que iniciaven un negoci i buscaven proveïdors o bé petits dissenyadors, que tenen dificultats per fabricar col·leccions de poques unitats.

Totes les peticions rebudes per part de diferents marques s’han posat en contacte amb possibles proveïdors, prioritzant empreses de la comarca de l’Anoia i derivant-los a empreses d’altres zones de Catalunya en cas que no es poguessin assumir des del territori. En aquest últim cas s’ha treballat conjuntament amb l’Associació Catalana del Tèxtil i la Moda, amb seu a Barcelona, que compta amb gairebé 100 empreses associades d’àmbit català.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.