Catalunya lidera el sector tèxtil i creix en volum de vendes a l’exterior

Tot i el difícil context econòmic actual, la indústria de la moda catalana segueix liderant el sector tèxtil a Espanya. Aquesta és una de les principals conclusions del primer informe econòmic de la moda a Espanya i a Catalunya, elaborat per al saló de moda urbana The Brandery per la pàgina especialitzada Modaes.es.

L’any passat, la indústria tèxtil catalana va registrar 5.293 empreses, gairebé un quart del total de l’Estat, segons mostra l’informe. Es tracta de la millor xifra que ofereix el sector des de 2009, tot i el descens d’un 7% respecte el 2010. Aquestes empreses van donar feina a un total de 34.964 persones. Així mateix, l’informe també posa en relleu que gairebé sis de cada deu firmes de moda catalana es dediquen a la producció d’articles de confecció, el 37% a la producció tèxtil i el 4% restant a la fabricació de cuir i calçat.

L’informe constata la potència exportadora del sector del tèxtil català, amb una tendència més marcada en els últims tres anys. El 2011 les exportacions d’articles catalans van augmentar un 11,4%, amb unes vendes a l’exterior per valor de més de 4 milions d’euros, el 33% del global d’Espanya. Les importacions, d’altra banda, van pujar el 5%, reduint el dèficit exterior del sector a 2.270 milions d’euros.

També es detecta un augment molt important de les vendes per Internet, l’obertura de mercats fora de la zona euro i que algunes marques que havien marxat a produir fora, a la Xina, comencen a tornar. 

En aquest sentit, la venda de roba per Internet ja ocupa el cinquè lloc al rànquing de productes més venuts a la xarxa i l’informe destaca que el 2011 la moda espanyola va facturar més de 350 milions d’euros per aquesta via, un 75% més que l’any anterior.

Finalment, Catalunya també és la primera a l’Estat espanyol en l’àmbit comercial, seguida de prop per la Comunitat de Madrid. El 2011 el comerç català de moda va facturar 4.559.000 €, el 16,9% del total d’Espanya.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.