58ª EDICIÓ DEL CONGRÉS DE FIBRES DE Dornbirn: XARXA INTERNACIONAL DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL I DE LES FIBRES

Els dies 11 a 13 de setembre, més de 100 experts internacionals de l’àmbit industrial i de la investigació, van presentar les seves últimes innovacions i les tendències de la indústria tèxtil i de les fibres a nivell mundial en el Dornbirn-GFC.

La AEI Tèxtils, com a membre, va participar en la reunió del Comitè del Congrés, celebrada el dia 10 i representada per Marc Ponsa, Gerent de l’empresa Polisilk, soci del clúster.

Les principals conferències plenàries des de la perspectiva de la indústria de les fibres, a càrrec de Robert van de Kerkhof, COO de Lenzing AG i Uday Gill, CEO d’Indorama Ventures, es van centrar en la sostenibilitat. Com pot la indústria del programari donar suport a la indústria sostenible? – Aquesta pregunta la van respondre amb interessants exemples, Robert Rosellen, director de Microsoft i Stefan Achleitner, investigador de Palo Alto Networks.

Com una millora innovadora addicional del congrés, aquest any van tenir lloc per primera vegada els Dornbirn-GFC STARTUP DAYS. En cooperació amb PricewaterhouseCoopers (PwC), més de 20 startups van tenir la possibilitat de presentar les seves innovacions.

Un jurat internacional va seleccionar els tres millors projectes que van ser guardonats amb premis en metàl·lic per part de Lenzing AG i també amb serveis de consultoria i suport per part de PricewaterhouseCoopers.

Sostenibilitat / Economia circular- ¿estem liderant o anem a remolc?
Walter Woitsch de Syngroup va obrir el Panell CEO amb aquesta pregunta el dia de la inauguració, que va generar un polèmic debat entre representants de l’Associació Tèxtil Europea EURATEX (Mauro Scalia), la marca esportiva Lululemon (Yogendra Andapure, directora de Lululemon) i els més grans productors de fibra del món (Uday Gill, CEO de Indorama Ventures; Robert van de Kerkhof, CCO de Lenzing i Gunjan Sharma, CMO de Reliance).

»Tota la indústria tèxtil se centra en el consumidor en relació amb les mesures per a la protecció del clima i en contra de la contaminació ambiental. L’economia circular és una de les solucions per evitar els efectes negatius de l’actuació diària enfront de la natura. Només si podem gestionar aquests desafiaments a nivell global, podrem obtenir la nostra acceptació social i continuar el fort creixement dels últims anys “.

Robert van de Kerkhof / CCO de Lenzing AG

Digitalització: ¿impuls a la innovació per a Europa?
Com està funcionant Europa en comparació amb els Estats Units o la Xina? Josef Mantl, CEO de JMC, va obrir aquest complex tema amb l’expert en ciberseguretat de Califòrnia, Stefan Achleitner, investigador de Palo Alto Networks, i el consultor en digitalització Thomas Riegler, soci de PwC.

Premi Paul Schlack / Wilhelm Albrecht 2019
Un jurat d’experts en recerca i desenvolupament va seleccionar la següent tesi com a projecte guanyador: “Nano-membrana termosensible- Adequació del procés d’electrospinning per processar un polímer amb memòria de forma a base de poliuretà “de Vera Gail, Universitat de Ciències Aplicades de Niederrhein (Alemanya).

4t Fòrum de Joves Científics
Sota la direcció de Syngroup Consulting, al voltant de 15 joves investigadors van debatre aquest any en el Fòrum de Joves Científics entorn a la pregunta: Quo vadis en la investigació:
“Startups”, “Economia circualr”, “Tèxtils intel·ligents” – Nous desafiaments en el procés tradicional d’innovació?

Patrocinadors i Socis
La cooperació internacional i global entre la indústria i el món de la investigació posa les
bases per al futur.

Lenzing AG, fabricant de fibres de cel·lulosa més gran i innovador del món, és el patrocinador principal del congrés.

PricewaterhouseCoopers (PwC), un dels principals auditors internacionals, ha estat un important partner per Dornbirn-GFC 2019.

Els reconeguts patrocinadors d’anys anteriors, així com els nous, van contribuir també al èxit d’aquesta nova edició del congrés: Avantex / Messe Frankfurt France, Techtextil / Messe Frankfurt, CHT Beitlich, CIRFS, Dralon, Ecoplus. Niederösterreichs Wirtschaftsagentur GmbH, EDANA, Gherzi Tèxtil Organisation, Glanzstoff Industries / Indorama, Groz Beckert, IFG asota, IKV Innovative Kunststoffveredlung, Industriellenvereinigung Vorarlberg, JMC Josef Mantl Communications, Kunstuniversität Linz, Land Vorarlberg, Lenzing AG, Märkische Faser, Microsoft, Oerlikon Manmade Fibers, Perlon Nextrusion Monofil, PricewaterhouseCoopers PwC, PHP fibers / Indorama, Saurer AG, Stadt Dornbirn, Trevira / Indorama, SYNGROUP, WISTO – Wirtschaftsstandort Vorarlberg GmbH, WKO Wirtschaftskammer Vorarlberg.

En aquesta edició, el Dornbirn-GFC ha cooperat de nou amb Messe Frankfurt (Techtextil i Avantex) i amb EDANA, associació europea del sector de teles no teixides.

Propera edició: setembre de 2020
Les principals temàtiques de la propera edició seran:
– Innovacions en fibres
– Economia circular
– Mobilitat
– Indumentària, esport i exterior
– Additius i tractaments superficials

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.