CONTEXT organitza un seminari sobre innovació en tèxtils per a construcció, arquitectura i interiorisme

Els dies 15 i 16 d’octubre va tenir lloc a Frankfurt el seminari “Innovació en tèxtils per a construcció, arquitectura i interiorisme” coorganitzat per CONTEXT, la plataforma tecnològica tèxtil europea Textile ETP, l’associació tèxtil alemanya IVGT i FKT, la organització que coordina els 16 centres d’investigació tèxtil alemanys.

L’esdeveniment, celebrat a la seu de IVGT, va reunir a investigadors, dissenyadors i arquitectes, així com empreses del sector de tèxtils tècnics i de la construcció que, durant dos dies varen debatre sobre noves solucions tèxtils per arquitectura, construcció, infraestructures, espais interiors i exteriors, així com de les necessitats canviants del mercat final en aquests sectors.

El dia 15, tretze experts de diferents països europeus varen exposar projectes i productes innovadors al sector: productes destinats a l’aïllament tèrmic, tèxtils intel·ligents aplicats en arquitectura i interior, solucions ecològiques o sistemes d’escalfament, entre altres.

El dia 16 va tenir lloc una sessió de treball, en la que investigadors, empreses i usuaris dels sectors de la construcció, l’arquitectura i l’interiorisme varen debatre sobre les possibilitats per encarar els diferents reptes dels materials tèxtils en aquests sectors, tant tecnològics com industrials o de mercat.

La sessió va començar amb una presentació de la xarxa CONTEXT, per part d’Ariadna Detrell, clúster manager de l’AEI Tèxtils i líder de la xarxa.

A continuació, el líder del grup de treball Tèxtils per a construcció i interiorisme de la xarxa CONTEXT, Enrico Venturini, va presentar les principals innovacions i tendències dels materials tèxtils al sector.

El varen seguir les presentacions de tres arquitectes, que varen exposar diverses solucions innovadores de base tèxtil.

Finalment, es va realitzar la sessió de treball, en la que els assistents es varen dividir en tres grups per a aprofundir en els reptes i proposar solucions que puguin treballar-se des de la xarxa CONTEXT.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.