El clúster europeu de tèxtils tècnics inicia la seva activitat

El projecte Textile2020 per a la creació d’un clúster europeu de tèxtils tècnics i definició d’una estratègia internacional comuna, segueix amb les seves activitats, iniciades el darrer 10 de setembre amb la reunió d’inici del projecte.

El 9 d’octubre, representants dels vuit clústers que conformen el consorci, entre els que s’hi troba l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils, varen celebrar a Lille (França) un Strategy Workshop; un taller estratègic amb l’objectiu de desenvolupar un full de ruta per a la internacionalització del clúster europeu.

La jornada també va facilitar una trobada amb una delegació japonesa formada per representants d’importants firmes tèxtils del país (Kuraray Co. Ltd., Teijin Aramid B.V., Toyobo, Co. Ltd i Unitika, Ltd.), associacions i centres d’investigació del sector. 

El 10 d’octubre, els membres del projecte Textile2020 van assistir a les jornades Inter-clustering, que van tenir lloc a les instal·lacions del nou centre d’investigació tèxtil, el CETI, a Roubaix (Lille), que es van inaugurar el mateix dia. A més dels membres del projecte, hi van participar altres clústers tèxtils europeus i internacionals (Tunísia, Quebec i Japó).

L’esdeveniment va ser una oportunitat per als clústers participants d’intercanviar bones pràctiques, desenvolupar objectius comuns a nivell europeu i la possibilitat de comprometre’s en un procés de col·laboració a llarg termini.

En l’acte d’obertura del CETI, a més de debatre sobre l’escenari 2030 dels materials tèxtils avançats, es va celebrar una taula rodona amb el títol “Per què el CETI?” que va anar seguida de la inauguració de l’exposició itinerant Futurotextiles 3, dedicada a la presentació d’innovacions en el sector tèxtil.

La propera activitat que es durà a terme és la realització d’una missió a Tunísia, en col·laboració amb el clúster tèxtil tunisià MFC Pôle, els dies 27 a 29 de novembre. Aquesta missió coincidirà amb la convenció de negocis i tecnologia CAT2012.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.