El curs gratuït de tècniques de confecció tèxtil per persones en cerca de feina a Igualada inicia la fase de pràctiques

Les catorze persones que participen a Igualada en el Curs de Tècniques de Confecció Tèxtil van finalitzar el passat mes de juliol la fase teòrica de la formació i, des d’aleshores i fins aquest octubre, estan duent a terme la part pràctica.

Aquest curs, que és gratuït, vol contribuir a millorar les competències de persones en recerca de feina i, alhora, estimular la formació de nous perfils professionals que cobreixin les mancances de les empreses locals del sector tèxtil.

S’ha impartit presencialment a l’Igualada Fashion Lab i a l’Ignova Tecnoespai de la capital de l’Anoia. Entre mitjans de maig i mitjans de juliol s’hi va desenvolupar la part teòrica, amb 250 hores, i ara mateix s’està portant a terme el vessant pràctic, que consta de 80 hores d’estada en empreses locals.

Aquesta és una iniciativa formativa que s’emmarca en el pla de treball ACTE: Apostem per enfortir el sector tèxtil, impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, juntament amb l’Agrupació Tèxtil FAGEPI i l’Igualada Fashion Lab.

El programa ACTE a Catalunya

L’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Sabadell formen part de l’Associació de les Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i duen a terme, des de fa 13 anys, accions d’impuls del sector tèxtil-moda a Catalunya, centrades en la innovació en l’ocupació i en la innovació en el teixit productiu.

Les seves iniciatives compten amb el suport de diferents institucions públiques i organitzacions empresarials i l’actual projecte, ACTE: Apostem per enfortir el sector tèxtil, el subvenciona el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, a més de comptar amb el suport del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.