El programa Reimagine Textile participarà el novembre a l’esdeveniment sobre moda sostenible RE-BARCELONA

El mateix mes s’organitza al TecnoCampus una jornada sobre noves tecnologies i casos d’èxit d’innovació i sostenibilitat en el sector

Reimagine Textile, el programa que impulsa la innovació en el sector amb el suport de la Unió Europea, i en el qual participa el TecnoCampus de Mataró, serà present els dies 29 i 30 de novembre al nou esdeveniment sobre moda sostenible REBARCELONA, que se celebrarà al Disseny Hub Barcelona.

RE-BARCELONA Sustainable Fashion Global Event, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, és una cimera internacional de moda sostenible que busca generar un impacte positiu en la indústria de la moda i la societat. Durant l’esdeveniment s’exploraran les iniciatives més innovadores i s’escoltarà als líders de la indústria que aposten per la creació, producció, venda i ús de moda sostenible.

Els emprenedors que han participat en el programa Reimagine Textile exposaran els seus productes sostenibles a l’open space i també faran una presentació dels seus projectes innovadors.

Durant l’esdeveniment, la Càtedra d’Economia Circular de TecnoCampus farà una intervenció per explicar els avenços que s’estan duent a terme en el sector tèxtil per abordar el repte sostenible des d’una vessant més industrial.

A més, el 7 de novembre es farà una jornada al TecnoCampus amb set ponències sobre les últimes novetats del sector en quan a tecnologia i moda sostenible.

Començarà amb tres demostracions tecnològiques a càrrec de STM soft-textil.es, que presentarà una eina de gestió de tots els processos integrats d’un negoci tèxtil, des de la fitxa tècnica fins a la facturació enllaçant amb grans empreses logístiques i marketplaces; després es presentarà Shima Seiki Spain una solució digital d’última generació pels processos creatius amb viabilitat a màquina; Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, ens mostrarà el brodat tècnic com a clau en la funcionalització de teixits tradicionals; i finalment, Epson ens parlarà dels seus plotters d’impressió digital tèxtil i el seu projecte B-SEARCULAR de moda sostenible.

Després, l’empresa Vilà Planella ens explicarà com funciona un gestor de residus tèxtils i com es fa fil reciclat a partir de teixits sobrants; després B.come Studio ens parlarà sobre la seva etiqueta intel·ligent que mostra la traçabilitat sostenible d’una peça de roba; i, finalment, Rita Row ens mostrarà com la seva marca sostenible i made in Barcelona ha aconseguit triomfar amb un discurs de moda ètica.

Reimagine Textile és una iniciativa que compta amb el finançament de la Unió Europea (PO FEDER de Catalunya 2014-2020) i de la Diputació de Barcelona. Forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, un dels projectes essencials de l’Estratègia Mataró 2022. Representa una aposta per la transformació i modernització de la indústria tèxtil de la ciutat i la comarca, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.