AEI TÈXTILS PARTICIPA EN UN PROGRAMA D’ACCELERACIÓ DE CLÚSTERS

La AEI Tèxtils, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, va assistir al Clúster accelerator bootcamp que té com a objectiu liderar la transformació dels clústers europeus cap a “clústers del canvi”.

La formació bootcamp va tenir lloc del 14 al 17 d’octubre a les instal·lacions de Provadis a Frankfurt. El programa és una iniciativa dirigida per Clústers of Change, juntament amb Climate-KIC per promoure un major impacte dels clústers en l’àmbit de la sostenibilitat i el canvi climàtic.

Un total de 20 representants de clústers europeus, agències de desenvolupament econòmic, universitats i altres stakeholders, van participar en el programa, que va comptar amb la participació d’experts com Bianca Dragomir, clúster manager europea de l’any 2016-2018 i Christian Rangen.

El Project Manager de l’AEI Tèxtils, Josep Casamada, va ser l’únic participant de Catalunya,
juntament amb altres participants que procedien d’Alemanya, Lituània, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Suècia, Irlanda, Eslovènia, Itàlia i Holanda, entre d’altres.

El primer dia, el bootcamp es va centrar en les eines i estratègies per seguir adaptant contínuament el model de negoci dels clústers, amb l’objectiu de millorar el seu rendiment amb eines com el reforç de la identitat del clúster i proposta de valor juntament amb l’estratègia go-to-member.

El segon dia es va dedicar a com progressar en el canvi de paradigma dels clústers de triple hèlix (acadèmia, govern i indústria) cap a una integració total de l’ecosistema, incloent empresaris i startups amb capital i inversors. Algunes eines estratègiques inclouen resultats del full de ruta de la indústria de UE 2030.

El bootcamp va continuar el tercer dia amb eines per desenvolupar l’estratègia de participació activa dels stakeholders, per avançar cap al paradigma del ‘Clúster of Change’.

Un altre punt important a fer front des de la perspectiva del clúster, és com facilitar l’adquisició de noves habilitats en l’ecosistema de treballadors en l’entorn actual de canvi accelerat.

L’últim dia, els participants sumarizaron les principals conclusions generades durant el bootcamp. Van presentar els aprenentatges durant la formació, incloent diferents aspectes per al futur proper, en què els Clúster Managers han d’esdevenir gestors del canvi que desenvolupin ecosistemes i facilitin la navegació dels seus membres en el món VUCA 1 amb recursos limitats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.