EL PROJECTE MIDWOR-LIFE ES PRESENTARÀ DAVANT L’OCDE COM UN EXEMPLE CAP A UNA INDÚSTRIA TÈXTIL MÉS SOSTENIBLE

MIDWOR-LIFE és un projecte cofinançat pel programa LIFE de la Comissió Europea que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, la salut i la seguretat de els actuals Dwór (productes químics repel·lents de líquids) que s’utilitzen en la indústria d’acabat tèxtil i les seves futures alternatives, analitzant el seu impacte mediambiental i els seus funcionalitats.

El proper dia 30 d’octubre, el projecte europeu MIDWOR-LIFE, liderat per l’AEI TÈXTILS (El clúster et tèxtils tècnics de Catalunya) presentarà els principals resultats del projecte en un webinar organitzat pel grup treball de substàncies perfluoradas de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Aquest grup està format per diversos experts a nivell mundial i per les principals agències nacionals i internacionals de regulació de productes químics incloent l’Agència Europea de Productes Químics (ECHA) i l’Agència Nord-americana de protecció del medi ambient (EPA), entre d’altres.

El registre per poder participar en el webinar és gratuït i es pot realitzar directament des de la pàgina web de l’OCDE. El webinar es desenvoluparà de les 13 a les 14 hores. l’agenda inclou una breu presentació del grup de treball sobre els productes perfluorats de la OCDE seguit per la presentació de l’equip del projecte MIDWOR-LIFE (representat per els centres tecnològics LEITAT i CETIM). En acabar les presentacions hi haurà un espai de preguntes obertes per poder aclarir qualsevol dubte per part dels assistents.

Aquest webinar té gran interès per a les empreses del sector tèxtil ja que els permetrà conèixer de primera mà les activitats que realitza l’OCDE a nivell mundial en referència als productes químics per acabats repel·lents de fluids, així com els resultats del projecte MIDWOR-LIFE. Els principals resultats que es presentaran durant el webinar són l’anàlisi tècnic dels diferents productes analitzats en el projecte, tant tradicionals amb químiques fluorades com alternatius lliures de fluor, l’impacte mediambiental d’aquests productes analitzats mitjançant anàlisi de cicle de vida (ACV) i els riscos identificats durant el estudi detallat de la seguretat ocupacional en els processos d’acabat tèxtil. Així mateix, també es presentaran les principals conclusions de l’anàlisi del marc legislatiu i voluntari actual enfront dels productes repel·lents de líquids.

Els resultats del projecte MIDWOR-LIFE que es van a presentar durant el webinar estan disponibles en informes públics en la pàgina web del projecte i resumits en el Layman’s Report, aquest últim està disponible en anglès, castellà, català, italià i txec.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.