EU-TEXTILE2030 i RUTA han signat un Acord de Col·laboració per a facilitar la cooperació i la innovació entre Colòmbia i Europa en l’àmbit dels materials tèxtils avançats

EU-TEXTILE2030, el clúster de Materials Tèxtils Avançats Europeu, va estar a Colòmbia del 23 al 27 de juliol de 2018 a la seva primera missió empresarial. Durant la missió, els representants d’EU-TEXTILE2030 es van reunir amb diversos stakeholders del sector tèxtil colombià, incloent clústers, associacions empresarials, centres de recerca i iniciatives governamentals relacionades.

Ara, EU-TEXTILE2030 ha signat un acord de col·laboració amb un dels principals stakeholders visitats durant la missió, Ruta N.

Ruta N és l’agència de Medellín que promociona la innovació a la ciutat ia la regió d’Antioquia. Opera com una corporació independent per aportar flexibilitat i una resposta més ràpida als desafiaments socials. La seva missió és articular les innovacions emergents i connectar-les amb les empreses locals perquè puguin beneficiar-se de la creació d’ocupació amb valor afegit i el creixement econòmic, alhora que millorar la societat en general.

Aquest acord facilitarà la coordinació i el suport a les empreses de materials tèxtils avançats europees i colombianes en la captació d’innovacions dels centres tecnològics. Ruta N i EU-TEXTILE2030 han definit un pla d’acció per al desplegament de les diferents activitats de cooperació i coordinació per beneficiar el sector dels tèxtils avançats de Colòmbia i Europa. Aquestes, seran coordinades, per part d’EU-TEXTILE2030, pel clúster català de tèxtils tècnics, AEI Tèxtils en actuar com a coordinador en la missió a Colòmbia l’estiu passat.

En la missió a Colòmbia, van participar, de manera directa, 4 clústers europeus de l’àmbit dels tèxtils tècnics: AEI Tèxtils (Catalunya) com a líder de la missió, Techtera (Auvergne-Rhône-Alps), Up-Tex / Clubtex (Hauts- de-France) i el Clúster Tèxtil Portuguès. Juntament amb els representants dels clústers, van participar en la missió 16 empreses, 2 de les quals són membres de l’AEI Tèxtils.

EU-TEXTILE2030 va avaluar la missió com a molt reeixida, ja que va permetre a les empreses participants l’exploració del mercat colombià i, a través dels contactes realitzats, començar a construir aliances estratègiques com la que es durà a terme amb Ruta N.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.