Igualada agafa les regnes del projecte ACTE

En el marc dels projectes innovadors i experimentals que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Ajuntament d’Igualada ha agafat les regnes
del projecte ACTE sota el nom “Teixint idees i xarxes”. En aquest sentit, el consistori igualadí donarà continuïtat a les accions d’anys anteriors amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector tèxtil i generar noves oportunitat de desenvolupament futur.

És per això que el projecte té com a objectius específics la creació de dinàmiques de cooperació entre els diversos actors del sector, la millora de les possibilitats de trobar feina del mercat i l’adaptació dels perfils professionals a les necessitats reals del sector.

En aquest sentit, les accions impulsades per tots els municipis que formen part del projecte (Igualada, Terrassa, Manresa, Sabadell, Badalona i la Diputació de Barcelona) se centraran en dues gran àrees de treball.

Per una banda, es vol Innovar en l’ocupació per establir ponts entre el teixit productiu i els recursos formatius locals, crear nous perfils professionals i detectar i atraure el talent. En aquest sentit, es faran diverses activitats:

  • – Capacitació especialitzada de comercial d’exportació al sector tèxtil.
  • – Capacitació per a joves creadors.
  • – Capacitació per a estudiants de mòduls professionals i universitaris.

 

Per l’altra, es vol Innovar en el teixit productiu de cooperació empresarial per fer més competitiu el sector tèxtil a partir de la col·laboració entre empreses, creant punts de trobada per als diversos agents del sector:

  • – Millora i consolidació de la Plataforma Cooperatèxtil.
  • – Jornades de Networking, la primera de les quals es farà el proper 24 de febrer a l’Asil d’Igualada en el marc de la fira BSTIM.
  • – Acció de cooperació Igualada, per detectar empreses de nova creació i fer un mapa que reculli totes les companyies del sector a la comarca de l’Anoia, per detectar-ne les necessitats i oferir-los una borsa de serveis que respongui a les necessitats detectades.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.