LA COMISSIÓ EUROPEA VISITA EL PROJECTE MIDWOR-LIFE A TERRASSA

MIDWOR-LIFE és un projecte cofinançat pel programa LIFE de la Comissió Europea que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, la salut i la seguretat dels actuals Dwor (productes químics repel·lents de líquids) que s’utilitzen en la indústria tèxtil i les seves futures alternatives, analitzant el seu impacte mediambiental i les seves funcionalitats.

El passat dia 6 de juliol, la Comissió Europea va visitar el projecte MIDWOR-LIFE durant la seva última reunió, juntament amb l’equip de seguiment d’IDOM-NEEMO. La AEI TÈXTILS, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, com a coordinador del projecte, va donar la benvinguda a Manuel Montero, assessor de projectes de EASME – l’agència executiva per a les PIMES de la Comissió Europea, ja Irune Osés d’IDOM-NEEMO, el equip de seguiment subcontractat per la CE. La reunió va tenir lloc a Terrassa, a les instal·lacions del Centre Tecnològic LEITAT.

Durant la reunió, cada soci del projecte va presentar l’estat de les diferents accions que lidera, així com les previsions per als propers mesos fins a la finalització del projecte a finals d’agost d’enguany. També es va organitzar una visita als laboratoris del Centre Tecnològic LEITAT on es van realitzar les diferents proves del projecte MIDWOR-LIFE.

Els avenços més destacats des de l’última reunió que es van presentar van ser la finalització de l’anàlisi de cicle de vida (ACV) dels diferents DWORs i el llançament del tercer butlletí electrònic del projecte.

El principal resultat de l’ACV va ser la demostració que és possible reduir l’impacte mediambiental dels DWORs de forma dràstica, amb un impacte 10 vegades menor, en usar productes lliures de fluor com ara dendrímers, silicones o parafines; en comptes dels tradicionals basant-fluor com els C8 i els C6.

En el tercer butlletí del projecte es van ressaltar les diferents activitats dutes a terme durant els últims mesos del mateix, incloent l’esdeveniment final celebrat a Brussel·les el passat mes de juny, la publicació del Layman ‘s report, el llançament de l’eina web per facilitar a les empreses tèxtils l’autoavaluació de l’impacte ambiental dels diferents Dwor que puguin estar utilitzant i, finalment, la publicació dels diferents informes tècnics resultants del projecte.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.