Reunió del consorci EU-TEXTILE2030, el clúster europeu de materials tèxtils avançats, a Praga

Els dies 9 i 10 de juliol va tenir lloc a Praga una reunió del consorci de projecte EU- TEXTILE2030.

La reunió es va celebrar a Happy Materials, s.r.o., una llibreria de materials dedicada a la innovació i la creativitat, situada al cor de B?evnov, Praga.

Aquesta llibreria proporciona als professionals informació, així com contacte físic amb nous materials. Ofereix un ambient creatiu i inspiració a diverses disciplines creatives – arquitectura, disseny, arts aplicades, ciència i investigació.

Durant el primer matí de reunió, representants de Happy Materials van presentar les seves instal·lacions i el seu showroom de materials innovadors als membres d’EU-TEXTILE2030.

Tots els socis del projecte van participar en la reunió, ATEVAL (coordinador), AEI TÈXTILS, CLUTEX (de la reunió), POINTEX, UP-TEX, TECHTERA i SACHSENTEXTIL EV. En aquesta reunió també van assistir dos dels membres delComité Assessor Extern del projecte: Brigitte Nutz de Messe Frankfurt, l’organizadorde la principal fira de tèxtils tècnics a nivell mundial Techtextil i Braz Costa, en representació del Clúster Tèxtil de Portugal.

A la tarda, els socis es van reunir amb sis empreses txeques, membres de CLUTEX, per exposar-los el projecte i discutir sobre les seves expectatives.

Durant el segon dia de reunió, es van discutir les activitats a dur a terme en els propers mesos, especialment:

  • AEI TÈXTILS, com a coordinador, va explicar la missió que es durà a terme en Colòmbia, del 23 al 27 de juliol, i en la qual s’ha comptat amb el suport del Clúster Tèxtil de Portugal per la seva organització.
  • TECHTERA, com a coordinador, va explicar la missió a Sud-àfrica, prevista per als dies 19 a 23 de novembre de 2018. Aquesta missió compta amb el suport de Messe Frankfurt, organitzador de la fira ATF a Cape Town (20 a 22 denovembre), en la qual EU-TEXTILE2030 serà present.

El projecte EU-TEXTILE2030 finalitzarà al 2019. Durant el seu període d’execució s’han previst les següents activitats de les que poden beneficiar-se els membres dels clústers participants:

  • Missions empresarials a Colòmbia, Sud-àfrica, Israel i Japó / Taiwan.
  • Estudis de mercat i webinars informatius sobre cada país / àrea.
  • Participació conjunta a 3 fires internacionals a Colòmbia, Sud-àfrica i Taiwansota el paraigua del clúster europeu EU-TEXTILE2030.
  • Creació d’una associació europea que representa el clúster europeu de materials tèxtils avançats EU-TEXTILE203 amb seu a Brussel·les, juntament amb el desenvolupament de la seva estratègia a curt i mig termini.

El projecte està cofinançat pel programa COSME – Clústers go International de laComissió Europea.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.