La innovació com valor afegit: Processos d’R+D+i

El canvi radical que s’ha produït en el sistema econòmic mundial en les últimes dècades, ha trastornat la percepció, tant teòrica com pràctica, de la realitat econòmica i social. Fenomens com el desenvolupament explosiu de la informàtica, l’acceleració tecnològica, la rapidesa i abaratiment de les comunicacions, la liberalització dels mercats de mercaderies i factors de producció, les migracions, etc., han fet que el concepte d’estabilitat que es considerava la referència central de la política econòmica, hagi patit un canvi pels conceptes de canvi continu i sostenibilitat com a perspectives inspiradores.

Innovació

 

Algunes aplicacions de la innovació tecnològica en el sector moda

La indústria tèxtil ha iniciat un procés de canvis que obeeixen principalment a noves exigències del consumidor i als avenços en altres camps científics i tecnològics. Els avenços en camps com la microelectrònica, la biologia i la nanotecnologia estan influint en la incorporació de nous processos i materials.
Aquests factors estan canviant la comunicació amb el client, la comercialització i logística, així com la pròpia organització de les empreses.

Algunes aplicacions

 

Implantació i ús d’aplicacions específiques del sector

Les aplicacions informàtiques de caràcter específic amb major implantació en el sector continuen essent les de producció i fabricació, encara que l’any 2010 han experimentat un lleuger retrocés, utilitzades pel 41,9% de les empreses. La implantació i utilització d’aplicacions de disseny es manté en els mateixos nivells que l’any 2009, mentre que les eines que augmenten la seva presència són les de gestió de prototipus i catàlegs, utilitzades per una de cada quatre empreses.

Implantació

 

Innovació, productivitat i competitivitat

El World Economic Forum en el seu “Informe de Competitivitat Global 209-2010” considera la innovació com un dels factors bàsics de la competitivitat, juntament amb l’estabilitat macroeconòmica, el marc institucional, les infraestructures, l’eficiència del mercat laboral, l’educació, el desenvolupament tecnològic, la mida del mercat, la sofisticació de l’empresa o del mercat financer. La innovació necessita un entorn favorable, tasca en la qual cal que s’impliquin tant el sector públic com el privat.

Innovacio, productivitat i competivitat

 

Solucions tecnològiques rellevants

El Sector Tèxtil i Confecció ha sabut aprofitar els avantatges que proporciona l’ús de las TIC en els diversos processos de negoci que conformen la cadena de valor. Una prova d’això és l’elevat grau de tecnificació assolit per les seves empreses.

Solucions tecnològiques

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.