Tex4future va presentar el seu portal web i presència a les xarxes socials.

"/>

La innovació i l’emprenedoria protagonitzen la jornada ‘Teixint el futur’

La iniciativa, que va reunir a 150 professionals del sector, va donar a conèixer diversos casos d’èxit en innovació de teixits per part de centres tecnològics i empreses.

Un exemple són els teixits ecològics, com ara les biofibres, presentats per l’Anna Ribé de Leitat. Els biopolímers de cel·lulosa (teixits amb paper), representats per Joan Rovira de l’empresa Mimfil, o els teixits metàl·lics, de la mà de Joaquim Badrinas de Finsa, també van ser protagonistes de l’R+D+i aplicada al tèxtil. 

Les diverses intervencions van demostrar l’empenta catalana, i en concret, la de les comarques del Vallès, per ser un referent en la producció de teixits tècnics. De fet, la jornada va posar de manifest la importància de disposar d’un clúster tèxtil local que pugui fer front a la forta competència asiàtica.

També va ser escenari de la presentació del portal Tex4Future, des dels seus continguts i serveis, fins als seus perfils a les principals xarxes socials.

La relació universitat – empresa també va ser un dels temes destacats de la jornada. Els assistents van ser testimonis dels beneficis d’aquesta col·laboració amb “Lilette: joguina musical“, un projecte conjunt de l’ESDi i Educa Borràs per crear una joguina musical interactiva produïda amb llana.

Però també s’hi van presentar altres projectes, com els que desenvolupen les empreses Sensing Text, Lost Values i Obrador Xisqueta, a més de ‘Light Light’: superfícies espacials 1.0, una col·lecció de teixits amb cables electroluminiscents que interactuen amb el so, és a dir, que s’il·luminen sincronitzadament amb el so.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.