ACTM), Roser Ramos, ha anunciat que aquest nou clúster pretén crear una borsa de treball sectorial. L’objectiu d’aquesta iniciativa d’ACTM en fase de definició és proveir les empreses del tèxtil i la moda de personal qualificat i impedir que aquests professionals valuosos abandonin el sector per cercar altres tipus de feina.

"/>

L’ACTM projecta crear una borsa de feina per a tècnics del sector tèxtil

A més de facilitar segones oportunitats amb la borsa de treball, el clúster també vol impulsar la formació interna en les empreses per tal d’especialitzar més els enginyers i tècnics superiors ja contractats. Es tracta d’una resposta davant la progressiva dificultat de les firmes per trobar un relleu per als treballadors amb coneixements tècnics més grans.

Els estudis tècnics
Actualment, l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, pionera a Espanya en la impartició d’ensenyament sobre tèxtil, és l’única que forma professionals amb aquest perfil especialitzat. Amb tot, la sotsdirectora del centre, Núria Garrido, assegura que les dades sobre la manca de joves amb vocació en aquest sector s’han començat a invertir en els darrers dos anys. Va ser justament dos anys enrere quan l’Escola d’Enginyeria de Terrassa va acordar amb un grup d’empreses tèxtils la subvenció de les matrícules dels alumnes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.