L’AEI Tèxtils, coordinador del projecte LIFE-FLAREX, participa en un taller d’innovació en productes químics de la Unió Europea

El passat dimecres 16 de gener, l’AEI Tèxtils, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, va participar al taller d’innovació i definició de l’estratègia gestió de productes químics, organitzat pel Directorat General de Medi Ambient de la Comissió Europea (DG- ENV) a Brussel·les.

El taller va ser dirigit per la consultora Wood juntament amb el centre Lowell de la Universitat de Massachusetts i va tenir la presència de diverses autoritats de la Comissió, com la Vicepresidenta del Directorat General de Medi Ambient, Joanna Drake, i de la cap d’unitat de productes químics , Cristina d’Avila.

El taller va començar amb presentacions introductòries de diferents experiències en substitució i / o eliminació de productes químics perillosos en diferents indústries, així com les principals barreres superades per cada cas pràctic. Posteriorment, es van organitzar diverses dinàmiques de treball al respecte, dirigides a establir una estratègia amb vista a les oportunitats d’R + D que comporten les polítiques de substitució de productes químics perillosos. En línies generals, les principals línies de treball que van sorgir van ser la millora de la comunicació i intercanvi d’informació, la col·laboració entre la cadena de valor i, finalment, els canvis necessaris a nivell de polítiques públiques per compartir riscos i afavorir la innovació.

El perfil dels participants va ser divers, provinent d’empreses químiques, tèxtils, pintures i altres sectors, representants del sector públic i de centres de recerca de tot Europa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.