L’AEI TÈXTILS ha estat a Marroc participant al congrés ITMC

Del 13 al 15 de novembre va tenir lloc a Marràqueix el congrés internacional ITMC –
International Conference on Intelligent Textiles & Mass Customisation.

L’ITMC es celebra cada dos anys i és itinerant. Cada edició es celebra en un dels cinc països coordinadors (Bèlgica, Canadà, França, Japó i Marroc). L’organitzador local d’aquesta setena edició va ser l’ESITH (Escola Superior de la Indústria Tèxtil i de la Confecció).

Els dies 13 i 14 de novembre, diversos experts de l’àmbit industrial, acadèmic i governamental, van donar a conèixer noves oportunitats i reptes, aportant estadístiques globals i exemples d’èxit sobre ciència i tecnologia d’avantguarda. Les temàtiques tractades van ser: la manufactura avançada, el confort, els composites connectats, les metodologies de disseny, les eines digitals, l’e-textiles i l’e-commerce, l’educació i la formació, les oportunitats de finançament, l’Internet of things, la mass customization, els teixits intel·ligents i funcionals, la gestió de la cadena de subministrament i logística, i la producció sostenible i el reciclatge.

El darrer dia va tenir lloc, en el mateix espai, la també setena edició del Smart Textiles Salon en el qual es van exposar diversos prototips basats en materials tèxtils.

En el marc del congrés, el dia 14, la Dra. Ariadna Detrell, Clúster Manager de l’AEI Tèxtils, va presentar la xarxa d’experts en materials tèxtils avançats CONTEXT, que lidera. Diversos membres de la xarxa varen estar presents al congrés.

També varen participar a l’ITMC dos membres de l’AEI Tèxtils, el Centre Tecnològic LEITAT i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

LEITAT va presentar el projecte LIFE-FLAREX, a càrrec de la investigadora Nora Boisserée. LIFE-FLAREX és un projecte coordinat per l’AEI Tèxtils, que té com a objectiu promoure la
substitució dels actuals retardants de flama aplicats en processos d’acabat tèxtil per
alternatives més sostenibles.

Per part de la UPC, la Dra. Mónica Ardanuy, va presentar FOSTEX, projecte que lidera i del qual l’AEI Tèxtils n’és soci.

Els integrants del consorci d’aquest projecte van aprofitar aquest congrés a Marràqueix per a dur a terme la reunió de seguiment bianual. El dia 12 es van reunir a Casablanca, a la seu d’un dels socis marroquins, la Universitat Hassan II.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.