EU-TEXTILE2030 garanteix la seva continuïtat mitjançant la creació d’una agrupació europea d’interès econòmic

EU-TEXTILE2030, el clúster europeu en materials tèxtils avançats, es va reunir a Lió els dies 21 i 22 de novembre per celebrar l’última reunió de el projecte organitzada per Techtera com a últim pas per tancar el projecte.

El projecte, centrat en la promoció de la internacionalització dels membres de l’clúster europeu, estava en marxa des de desembre de 2017 i ha tingut una durada de dos anys.

La reunió de Lió va servir per revisar el progrés general i els resultats de el projecte, així com per presentar la nova organització europea de materials tèxtils avançats, EU-TEXTILE2030, amb forma legal d’Agrupació Europea d’Interès Econòmic (AEIE).

Sis socis de l’consorci van fundar aquesta nova entitat com a plataforma per a promocionar la internacionalització, la innovació i l’economia circular dins de el sector. El Sr. Felipe Carrasco ostenta la presidència, AEI Tèxtils es fa càrrec de la secretaria, Techtera compta amb la vice-presidència i CLUTEX la tresoreria. D’altra banda, ATEVAL, CS-POINTEX i Sachsen! TÈXTIL estan representats com a vocals a la junta directiva.

La nova Agrupació Europea d’Interès Econòmic és la pedra angular per donar continuïtat i formalitzar la cooperació entre els diferents clústers, que va començar el 2012 amb el projecte TEXTILE2020 i ha evolucionat en el projecte EU-TEXTILE2030.

En aquests dos anys de projecte, EU-TEXTILE2030 ha organitzat multitud d’activitats enfocades cap a la internacionalització, incloent cinc missions empresarials a diferents països: Colòmbia, Sud-àfrica, Israel, Japó i Taiwan. Per a cada missió es va preparar un estudi de mercat identificant les oportunitats que ofereix cada país, es van organitzar trobades amb actors rellevants i es van signar acords de cooperació per promocionar la internacionalització de les empreses europees. Durant les missions EU-TEXTILE2030 va estar present amb un estand conjunt en diverses fires importants a cada país; en Colombiamoda 2018 (Colòmbia), en ATF 2018 (Sud-àfrica) i en Titãs 2019 (Taiwan).

A més d’organitzar missions empresarials, el consorci ha organitzat diversos sessions per fomentar el matchmaking i el networking a Europa. Per exemple, durant Techtextil 2019 a Frankfurt, a la ITMA 2019 a Barcelona i també en l’esdeveniment final de el projecte a Lió, al novembre de 2019. En total, més de 100 empreses van participar en aquestes sessions per identificar i establir noves oportunitats de negoci en el sector de materials tèxtils avançats.

El resultat general de el projecte ha estat molt bo i ha generat que nombroses empreses europees de el sector de materials tèxtils avançats hagin establert noves oportunitats de negoci i cooperació amb organitzacions internacionals. Ara, amb la creació de l’Agrupació Europea d’Interès Econòmic (AEIE), es donarà continuïtat a la col·laboració entre clústers europeus per seguir desenvolupant activitats d’internacionalització per als seus socis a més de noves iniciatives. En els propers mesos, la nova organització EU-TEXTILE2030 AEIE definirà la seva estratègia i activitats per a continuar aquesta propera etapa donant suport a les empreses europees de el sector dels materials tèxtils avançats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.