L’AEI TÈXTILS VA PARTICIPAR EN LA CONFERÈNCIA ANUAL DE LA PLATAFORMA TECNOLÒGICA TÈXTIL EUROPEA

Els dies 24 i 25 d’abril va tenir lloc a Brussel·les la conferència anual de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea.

En aquesta ocasió, la conferència, que va comptar amb l’assistència de més de 180 Professionals del sector, va tenir com a tema “circular, bio-based, digital: the keys to Europe ‘s Textile Future”.

La conferència es va estructurar en una sessió plenària d’obertura, una sessió plenària de tancament i diverses sessions paral·leles amb les següents temàtiques: RESYNTEX – Un nou concepte d’economia circular per productes tèxtils i químics; ART-Cherie – Rutes digitals per augmentar la inspiració creativa dels dissenyadors europeus del matí; Com avançar des del projecte RESYNTEX; Noves solucions digitals per a models de negoci i cadenes de subministrament col·laboratives en el sector tèxtil / confecció; Bio4Self – Casos d’aplicació tècnica de fibres tèxtils de base biològica i Smart Tèxtils 2.0 – La propera generació de fibres intel·ligents i materials flexibles aconseguirà l’avanç industrial dels tèxtils Intel·ligents?

Com en anteriors edicions, l’AEI Tèxtils va estar present en l’esdeveniment. El dia 25, a la sessió Smart Tèxtils 2.0, la Dra. Ariadna Detrell, clúster manager de l’AEI Tèxtils, va presentar, juntament amb Bruno Mougin del clúster francès TECHTERA, la xarxa d’experts en materials tèxtils avançats CONTEXT, liderada per l’AEI Tèxtils.

CONTEXT es va constituir a l’octubre de 2018, en el marc de COST (European Cooperation in Science and Technology), el programa europeu més llarg actualment en funcionament. És una plataforma única a la qual investigadors europeus poden desenvolupar les seves idees i iniciatives en qualsevol disciplina científica mitjançant una xarxa de finançament trans-europea.

El principal objectiu d’CONTEXT és unir esforços a nivell europeu per facilitar la posada al mercat de nous materials tèxtils avançats, reduint l’espai existent entre el món de la investigació i l’empresarial.

La sessió va estar moderada pel Sr. Michael Kamm, CEO de l’empresa alemanya Antevorte. El Sr. Kamm va ser elegit nou president de l’ETP Tèxtil a l’Assemblea General celebrada el dia 24 a Brussel·les, coincidint amb la conferència.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.