L’AEI TÈXTILS participa en la tercera edició del iTechStyle Summit

Del 2 al 4 d’abril va tenir lloc a Porto la tercera edició del iTechStyle Summit, congrés internacional del sector tèxtil organitzat pel centre tecnològic portuguès CITEVE.

Diversos ponents del món acadèmic i de la indústria van parlar sobre les últimes tendències, estratègies, oportunitats i reptes en l’àrea de la indústria 4.0, la digitalització, els nous materials i la sostenibilitat.

El dia 4, en el bloc de sostenibilitat, Josep Casamada, Project Manager de l’AEI TÈXTILS, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, va impartir la conferència Sostenibilitat i economia circular: una oportunitat per incrementar la competitivitat de la indústria tèxtil.

Va centrar la seva exposició en una introducció al clúster i presentar dos exemples d’economia circular aplicats per dues de les seves empreses associades, Arpe i ANTEX.

Finalment, va presentar els diversos projectes que el clúster porta a terme en aquest àmbit, com són els projectes europeus MIDWOR-LIFE o LIFE-FLAREX, entre d’altres.

Paral·lelament al congrés, van tenir lloc diverses reunions de la xarxa europea d’experts en materials tèxtils avançats CONTEXT, liderada per la Clúster Manager de l’AEI TÈXTILS, la Dra. Ariadna Detrell.

Diversos membres de la xarxa van estar presents en el congrés i en les reunions, que es anv centrar en debatre sobre els punts comuns relacionats amb la digitalització i la sostenibilitat en els diferents grups de treball de la xarxa.

CONTEXT també va organitzar un workshop temàtic del grup de treball Esport i wearables. Van participar 30 experts del món acadèmic i de la indústria. La sessió va començar amb una presentació de CONTEXT, per part d’Ariadna Detrell. El va seguir una exposició dels reptes científics i tecnològics en l’àmbit de l’esport i els wearables, per part del Dr. Savvas Vassiliadis, de la universitat grega West Attica. A continuació, Ana Ribeiro, Directora Executiva del Clúster Tèxtil de Portugal va presentar els objectius, grups temàtics, tendències i reptes del grup de treball del clúster dedicat al sector esportiu. Va tancar les presentacions un representant d’una important empresa de retail del sector que va presentar la seva visió de les tendències i necessitats del mercat. El workshop va finalitzar amb una sessió de treball amb els participants, que es van separar en quatre grups per debatre sobre les possibilitats per fer front als diferents reptes dels materials tèxtils en el sector esportiu, tant tecnològics com industrials o de mercat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.