L’arquitectura tèxtil protagonitza la primera jornada del 2013 del cicle ‘La innovació al dia’

El passat dijous 16 de maig es va celebrar a la seu del Centre Tecnològic Leitat de Terrassa la primera jornada de la temporada 2013 del cicle “La innovació al dia”.

L’activitat, que va girar al voltant de les innovacions i oportunitats de l’arquitectura tèxtil, va estar organitzada per l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils i el Centre d’Innovació Tecnològica CTF de la UPC, i va comptar amb tres presentacions.

En la primera, el director de la revista Espazio, Jaume Pàmies, va deixar constància del potencial que ofereixen aquests tipus d’estructures per a la construcció, amb aplicacions tan diverses com els equipaments esportius, la protecció de béns culturals, la protecció tèrmica, acústica i climàtica, la publicitat o la decoració.

A continuació, la responsable de prescripció de la firma Serge Ferrari, Silvia Fitor, va enfocar la seva presentació en una vessant més industrial i tècnica, donant a conèixer les darreres innovacions en materials tèxtils per a l’arquitectura. Fitor també va destacar una tecnologia de reciclatge ideada per la seva empresa.

La jornada va finalitzar amb la participació del professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, Ramon Sastre, que va oferir una visió tècnica de com s’enfronten els arquitectes amb projectes d’estructures tèxtils tensades. Les clau, segons Sastre, és adaptar l’arquitectura tèxtil a les necessitats estètiques i arquitectòniques de cada projecte.

El cicle “La innovació al dia” pretén oferir una visió de l’estat de l’art i de les tendències de la tecnologia i els mercats de la indústria tèxtil, a la vegada que vol oferir respostes concrets a la necessitat d’incorporar la innovació a les empreses. Al 2012 es van organitzar cinc jornades en el marc d’aquest cicle.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.