LIFE-FLAREX participa en un taller internacional de seguretat contra incendis

LIFE-FLAREX és un projecte del Programa LIFE que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, la salut i la seguretat dels retardants de flama que s’utilitzen actualment en la indústria tèxtil i de les seves futures alternatives, analitzant el seu impacte mediambiental i les seves funcionalitats i promovent el compromís de substitució entre les empreses europees del sector.

El dilluns 3 de desembre, el projecte LIFE-FLAREX va participar en un taller sobre seguretat contra incendis organitzat per la International Association of Fire Safety Science (IAFSS) a Brussel·les. Van assistir dos socis del projecte, CENTEXBEL com a expert tècnic i l’AEI Tèxtils com a coordinador.

El taller va començar amb presentacions introductòries que van destacar la necessitat de projectes de seguretat contra incendis amb múltiples perspectives i amb un enfocament multidisciplinari per abordar les problemàtiques dels incendis que el públic en general desconeix, com el cost dels incendis que s’estima al voltant del 2 % del producte interior brut per als països desenvolupats.

Durant la reunió, es van presentar diverses iniciatives, com la plataforma d’intercanvi d’informació sobre incendis que llançarà la Comissió Europea a principis de 2019, l’esborrany general del proper programa marc (Horizon Europe) i com els aspectes de seguretat contra incendis es poden integrar en ell.

Diversos stakehoders van estar presents al taller, inclosos bombers, associacions de productes químics, organitzacions de recerca, enginyers de seguretat contra incendis i representants d’agències de finançament.

L’equip de LIFE-FLAREX va distribuir fullets del projecte entre els participants i va explicar els objectius principals i els resultats actuals durant la sessió de grup.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.