Microencapsulació

Un principi actiu encapsulat es alliberat i proveeix d’un determinat efecte al teixit. La microencapsulació destaca per la seva eficàcia i durabilitat perllongades, i per l’estalvi que suposa tant per la inversió en el seu emprament com en l’ús de les dosis.

Què és?
Les microcàpsules són partícules de mesura micromètrica formades per una carcassa polimèrica molt prima (shell) de forma esfèrica que recobreix un principi actiu (core) que es troba en el seu interior. Aquest principi actiu ( líquid, sòlid o gasós), és el responsable de l’efecte que es vol aconseguir.

Qui està treballant en aquesta tecnologia?
LEITAT

Com actua?
Les microcápsules s’apliquen als teixits quedant unides mitjançant enllaços químics febles. Normalment, el trencament de la carcassa de grossor inferior a un micró allibera el contingut.

L’alliberament del principi actiu es pot iniciar per esforços de cisalla sobre la càpsula, per humitat, per pH, per dissolució en aigua, per temperatura, per reaccions químiques o enzimàtiques o per canvis de pressió osmòtica. La dissolució de la càpsula pels mètodes citats depèn del gruix, del diàmetre o del material d’encapsulació. Les cobertures que encapsulen poden ser gomes (goma aràbiga), carbohidrats (midó), cel·luloses, lípids (ceres, olis, grasses, parafines), proteïnes (gluten) o materials inorgànics.

Per a què serveix? 
Les microcàpsules arriben a resistir entre 10 i 30 cicles de rentat, en funció del material que cobreix la microcàpsula, el mètode d’aplicació i un tipus més o menys agressiu de rentat.

Quins avantatges suposa?
Aquesta tecnologia perllonga la seva eficàcia, redueix les males olors, no suposa una gran despesa, incrementa la durabilitat, assoleix els resultats utilitzant dosis menors i les dosis es poden controlar per temperatura, frec, etc.

La durabilitat dels seus efectes s’incrementa amb l’addició de lligants (melanina, poliuretans) o suavitzants. La tecnologia de plasma incrementa l’adhesió de les micropartícules.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.