Nanotecnologia

Manipular partícules a nivell nanotecnològic és una activitat en auge que proveeix els materials de noves prestacions en termes ecològics, de resistència i de conductivitat elèctrica.

Què és?
La nanotecnologia és un camp de les ciències aplicades dedicat a l’estudi, desenvolupament, control i manipulació de materials a una escala menor que un micrómetre. Es tracta d’un camp essencialment multidisciplinari i cohesionat només per l’escala de la matèria amb què treballa.

La creació de nous materials ha impulsat el seu creixement i ara és una de les disciplines científiques en auge. Les nanotecnologies tèxtils són de recent aparició (2001) i algunes d’elles estan en fase de comercialització i d’aplicació industrial, en el subsector de l’acabat tèxtil.

Qui està treballant en aquesta tecnologia?
LEITAT

Com actua?
La manipulació de materials a nivell nanomètric permet treballar amb partícules que adquireixen noves propietats que es poden transferir als materials.

Per a què serveix?
És part del dia a dia. Ens permet millorar la nostra qualitat de vida i té un gran potencial industrial per al desenvolupament de nous productes més ecològics: generació d’energia neta, descontaminació per nano-filtració, etc.

Quins avantatges suposa?
Les seves excel·lents prestacions de conductivitat elèctrica i la seva gran resistència fan possible la seva incorporació en diferents productes de diferents sectors. Les nanoargiles, en concret, assoleixen resistències al trencament elevades i propietats ignífugues.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.